facebook
Botosani

O scoala din Bucovina desemnata a treia din Europa dupa reusitele elevilor!

Un colegiu din Bucovina reușește să dea, an de an, unii dintre cei mai buni elevi în silvicultură. Elevii din Câmpulung Moldovenesc au reușit recent să urce pe podiumul Campionatului European de Competențe în Silvicultură.

Concursul a avut loc între 23 și 26 mai, la Sopron, în Ungaria. Au participat elevi de la licee silvice din toată Europa, iar echipa românească de la Colegiul Silvic ”Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc a ocupat locul al treilea. Locurile întâi și doi au revenit unor echipe din Slovenia, respectiv Austria.

Printre probele propuse de organizatori s-au numărat:

– probă de traseu forestier, de recunoaştere a speciilor de vânat şi forestiere (determinarea vârstei arborelui, a numărului de arbori la hectar, determinarea volumului buşteanului, a speciilor forestiere, a speciilor de arbori după eşantioane de lemn, determinarea speciilor de vânat, a dăunătorilor şi a bolilor arborilor etc);

– testări practice de mânuire a fierăstrăului mecanic (doborârea arborelui, schimbarea lanţului, executarea tăieturilor combinate ale buşteanului şi cepuirea arborelui doborât);

– cubarea buştenilor;

– alergare pe teren variat.

Potrivit monitorulsv.ro, echipa bucovineană a fost formată din Cristi Moisă, Gabriel Rusu, Alexandru Moisiuc și Ștefan Vermeșan.

Colegiul din Câmpulung Moldovenesc a cucerit în ultimii ani locul întâi la faza europeană a concursului Young People in Forestry skills, dar și la diverse concursuri Școala Europeană, Erasmus, Made for Europe.

Share Page

Close