Acasă ACTUALITATE Organizatia Mondiala a Sanatatii apara regimul comunist chinez si refuza sa spuna...

Organizatia Mondiala a Sanatatii apara regimul comunist chinez si refuza sa spuna cine a hotarat ca noul coronavirus nu e o urgenta mondiala

427

OMS refuză să facă publice numele medicilor care au respins o încercare timpurie de a declara noul coronavirus drept o urgență sanitară mondială, dezvăluie o investigație a Sky News Australia.

Potrivit jurnaliștilor australieni, dezbaterea în jurul SARS-Cov-2, soldată cu respingerea propunerii venite din partea unor specialiștii din sănătate de a restricționa drastic deplasările în și dinspre China, ar fi avut loc la începutul anului. Tot atunci, în loc să-și plece urechea la sfaturile cele mai ancorate în realitate, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, lăuda obscen China pentru măsurile luate în vederea stopării răspândirii epidemiei, dând opiniei publice internaționale senzația că totul este sub control.

În cadrul unei întrevederi cu președintele chinez Xi Jinping, din 28 ianuarie, ocazie cu care a fost făcută și fotografia care însoțește acest text, doctorul etiopian Dr Tedros Adhanom, fost membru al unei violente formațiuni comuniste din țara sa, a vorbit în numele OMS spunând că aceasta apreciază „seriozitatea cu care China abordează epidemia, implicarea totală a conducătorilor săi și transparența ireproșabilă pe care au demonstrat-o, făcând publică secvența genetică a virusului”, dar și „rapiditatea cu care a reusit să indentifice noul coronavirus”.

Astfel, în loc să declare stare de urgență la nivel mondial, OMS a recomandat țărilor să nu interzică deplasările în China și să nu impună restricții comerciale acesteia. Decizia de a continua ca și cum nimic nu se întâmpla a fost luată, scrie ediția de limbă franceză a The Epoch Times, când China deja număra 12167 cazuri confirmate de COVID-19 și cel puțin 170 de morți.

Sky News precizează că a solicitat OMS să dezvăluie numele medicilor care au votat pentru blocarea unei declarații privind starea de urgență, în ianuarie. Organizația a refuzat să dea curs solicitării, invocând temeri cu privire la posibile încălcări ale vieții private ale persoanelor vinovate de turnura dramatică și cu final imprevizibil pe care a luat-o epidemia pornită din China.

OMS mai susține că declarația privind starea de urgență ar fi fost blocată pe 30 ianuarie pentru că nu dispunea la acel moment de dovezi care să ateste că este vorba de un virus cu transmitere interumană  (la data respectivă numărul îmbolnăvirilor – peste 12.000 – nu mai era un secret pentru nimeni).

Sursa: podul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos