Stirea Zilei

PNL Constanta VANDUT ALDE! Vezi scrisoarea deschisa care arata TRADAREA unui cunoscut lider din teritoriu!

PNL-ul se afla in mijlocul unui scandal imens in teritoriu. Într-o scrisoare trimisă celor doi copreședinți ai Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, viceprimarul localității constănțene Hîrșova, Ionel Dia, atrage atenția asupra abuzurilor comise împotriva sa și a organizației liberale Hîrșova, de președintele Organizației Județene PNL Constanța, Gheorghe Dragomir.

"Înțelegeri care depășesc politica. Nu înțeleg de ce președintele Organizației Județene PNL Constanța vrea să se alieze cu PSD-ul. Ce înțelegere a făcut cu domnul primar de la ALDE, nu știu, dar îi oferă susținere. Biroul Politic a fost dizolvat fără să fie anunțat nimeni din PNL Hârșova, în care fac parte oameni vechi, din 1993, de când s-a înființat PNL Hârșova. Aceștia au fost înlocuiți de membri ALDE. S-a încălcat statutul grav. Nu am fost încă demis din funcție. Legat de acest lucru, luni seara a fost o ședință la Hârșova la care nu am fost convocat, doar mi s-a dat SMS. Au participat 13 persoane din noul Birou Politic, o majoritate simplă, și, din ce știu eu, au fost 12 voturi pentru excluderea mea și 1 împotrivă. Eu vreau doar să-mi apăr niște drepturi. După 16  ani de PNL nu mi se pare normal să fiu scos prin spate", a declarat pentru Realitatea.net Ionel Dia.

La începutul lunii, Gheorghe Dragomir a dat undă verde pentru demiterea lui Ionel Dia din funcția de președinte al PNL Hîrșova și de dizolvare a Biroului Politic. Totul s-a întâmplat în doi pași: pe 3 iulie a fost dizolvat vechiul Birou Politic Local și ales un Birou Local interimar, iar pe 7 iulie, într-o şedintă (la care a și participat) a noului Birou Politic Local, Dia a fost demis și s-a propus retragerea sprijinului politic. Pe scurt, iată abuzurile semnalate de Dia în scrisoarea adresată șefilor din Aleea Modrogan: Gheorghe Dragomir a modificat lista consilierilor liberali aleși la Hîrșova, nevalidând poziția 3 și trecând peste poziția 5 pentru a valida poziția 6 cu scopul de a satisface pretențiile primarului ALDE de a nu valida doi consilieri PNL care își câștigaseră în mod legitim pozițiile (3 și 5) în alegerile din 5 iunie a.c.. Modificările au fost făcute fără consultarea Biroului Politic Local PNL Hîrșova și nu a fost motivată în vreun fel celor doi candidați afectați. De altfel, într-o declarație de presă, Dragomir și-a și justificat mișcarea: Dia a făcut o înţelegere cu PSD. Explicația este însă alta, susține Dia: Dragomir vrea ca PNL-ul de la Hîrșova să se afle la dispoziția primarului ALDE în mod total și necondiționat. “Președintele Dragomir i-a garantat primarului ALDE un astfel de sprijin din partea PNL-ului în cadrul Consiliului Local Hîrșova, sprijin ce presupunea și susținerea candidatului ALDE la funcția de viceprimar.”

“Sprijinul acordat de PNL Constanța reprezentanților ALDE de la Hîrșova a fost motivat printr-un interes electoral, în realitate însă urmărindu-se preluarea PNL-ului de către reprezentanții ALDE”, mai explică Dia culisele acestor mutări. Dovadă că noul birou interimar are în componența sa un număr însemnat de foști membri și susținători ALDE care s-au înscris deodată în PNL pentru a prelua controlul asupra organizației din Hîrșova. “Aceștia au primit derogare din partea Biroului Județean PNL Constanța pentru a putea fi membri în biroul politic interimar, fără a avea vechimea necesară în partid”, punctează Dia.

În finalul scrisorii, Dia cere sprijin de la centru “în vederea soluționării corecte și în conformitate cu Statutul Partidului Național Liberal a problemelor cu care se confruntă organizația liberală din Hîrșova. Tot astăzi au apărut informații potrivit cărora la Deva și Hunedoara, fiefuri ale PNL, există riscul unor scurgeri masive spre ALDE și PMP, ambele conduse în acest moment de foști liberali.

21 iul 10:06