facebook
International

Politistii francezi au descins la fostul presedinte Nicolas Sarkozy si l-au arestat!

Fostul președinte din Franța, Nicolas Sarkozy, a fost reținut de polițiști în cadrul unei anchete privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din anul 2007. 

Acesta e acuzat fiindcă a primit bani de la Muammar Gaddafi, fost dictator libian. Fostul președinte francez ar fi primit o sumă de 50 de milioane de euro printr-un intermediar, conform skynews.

Potrivit presei franceze, Sarkozy s-ar afla în acest moment în arestul poliției, unde va rămâne pentru 48 de ore.

In luna ianuarie, un om de afaceri francez suspectat ca a intermediat transferurile de bani de la Gaddafi catre campania electorala a lui Sarkozy a fost arestat in Marea Britanie, fiind apoi eliberat pe cautiune de o curte londoneza.

Sarkozy a fost deja trimis in judecata intr-un alt dosar, privind finantarea campaniei electorale din 2012, cand nu a reusit sa fie reales si a pierdut in fata lui Francois Hollande.

Retinerea sa pare a avea legatura cu un scandal ce isi are geneza in primavara lui 2013. Atunci, a fost emis mandat de interceptare telefonica fata de mai multi apropiati ai lui Nicolas Sarkozy, in cadrul unei anchete care viza acuzatii de finantare de catre Libia condusa de Muammar Gaddafi pentru campania prezidentiala victorioasa din 2007 a lui Sarkozy.

In 2014, Sarkozy denunta o „instrumentalizare politica a justitiei” in dosarul in care este acuzat de coruptie si sustine ca nu a comis „niciodata” „un act contrar principiilor republicane sau statului de drept”.

Share Page

Close