facebook
Economie

Premiera in Romania: Presedintele Iohannis a blocat rectificarea bugetara a PSD! ”Să nu punem în pericol securitatea României”

În urma ședinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării de astăzi preşedintele Klaus Iohannis a anunțat că Guvernul trebuie să vină cu un nou proiect de buget, în care trebuie să explice motivaţiile pentru tăierile bugetare în zona securităţii naţionale, în condiţiile unei rectificări bugetare puternic pozitive.”Vreau să subliniez că de acum înainte este numai răspunderea Guvernului pentru a se realiza o rectificare bugetară. Să nu punem în pericol securitatea României. (…) Am creat posibilitatea Guvernului să revină cu un nou proiect de rectificare bugetară. Imediat ce situația va fi remediată se va obține avizul CSAT”, a anunțat Iohannis.

Președintele a explicat că în cele 45 de minute cât a ținut ședința CSAT nu s-a putut ajunge la un acord privind emiterea rectificării bugetare. ”Nu avem consens și nu s-a putut emite avizul necesar pentru rectificarea bugetară. Am luat decizia să suspend ședința CSAT. Rectificarea bugetară trebuie făcută. Nu trebuie să facem abstracție de la principiul colaborării loiale între instituțiile statului. (…) Guvernul a publicat un nou proiect de rectificare 3,5 miliarde de lei în plus față de prima varianță. În aceste condiții este inexplicabil de ce s-a insistat pentru diminuarea fondurilor instituțiilor de securitate națională. Guvernul nu a venit cu niciun fel de explicații în ședința CSAT. Am arătat că nu pot fi atinse țintele stabilite în CSAT tot împreună cu Guvernul”, a mai spus președintele.

”Guvernul a publicat în august un proiect de rectificare bugetară puternic pozitivă, adică mult mai mulți bani față de bugetul inițial. Totuși, spre surprinderea unora, guvernul a propus tăieri de buget la instituții pe zona instituțiilor de siguranță națională”. – președintele Klaus Iohannis 

La şedinţa prezidată de preşedintele Klaus Iohannis au participat premierul Viorica Dăncilă, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, şeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, şeful SIE, Gabriel Vlase, consilierul prezidenţial Ion Oprişor, secretarul CSAT Mihai Şomordolea. Şeful SRI, Eduard Hellvig, a fost înlocuit de Răzvan Ionescu, prim adjunct.

Share Page

Close