Primii trei sefi de sectii de votare, din Mehedinti, dar si reprezentanta unei alte sectii de vot, toti inculpati de Parchetul inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru frauda electorala, au fost deferiti justitiei. Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie au finalizat cercetarile in dosarul privind referendum din Mehedinti si au dispus, luni, punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a inculpatilor Dumitru Mirea, Liviu Catalin Bondoc, Gheorghita Burcu si Manuela Carina Micu sub aspectul savarsirii infractiunii prevazuta de art. 55 alin. 1 din Legea 3/2000.
Potrivit rechizitoriului, in cadrul Referendumului national organizat pentru demiterea presedintelui Romaniei, la Sectia de Votare nr. 170 Garla Mare din judetul Mehedinti, inculpatul Dumitru Mirea, in calitate de presedinte al sectiei, in data de 29 iulie 2012 si in perioada anterioara acestei date, a intocmit in fals mai multe documente ale biroului electoral, respectiv procesul verbal privind rezultatele referendumului si lista electorala suplimentara aferente urnei mobile, prin inscrierea pe aceasta lista a acelorasi persoane de mai multe ori sau a unor persoane care nu au formulat cerere in acest sens, urmata de introducerea in urna a unui numar de buletine de vot egal cu cel al persoanelor inscrise in fals in aceasta lista. In acest mod, in raport de cele 1.391 de persoane care s-au prezentat la vot, au fost introduse in urna in mod fraudulos 127 de buletine de vot.
La data de 29 iulie 2012, cu ocazia desfasurarii referendumului national privind demiterea presedintelui, inculpatul Liviu Catalin Bondoc, in calitate de presedinte al biroului electoral al Sectiei de votare nr. 63, Drobeta Turnu Severin, a intocmit in fals mai multe documente ale biroului electoral, respectiv procesul verbal privind rezultatele referendumului si lista electorala suplimentara, paginile 2-21 si 25-29, urmata de introducerea unui numar de buletine de vot (375 buletine) egal cu cel al persoanelor inscrise in fals in aceasta lista.
Astfel, in raport cele 1.714 persoane care s-au prezentat la vot, au fost introduse in urna in mod fraudulos 375 de buletine de vot. Aproximativ la fel au procedat si ceilalti inculpati, care au introdus fraudulos in urne sute de buletine de vot.