facebook
Politica

Premierul Dancila a negociat cu Tariceanu eliminarea lui Dragnea din PSD si Camera Deputatilor!

Membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD l-a salvat, prin vot, pe Liviu Dragnea de tentativa de „puci” pregătită de mai mulţi lideri ai partidului. Stenograma şedinţei, consultată de STIRIPESURSE.RO, scoate însă la iveală tensiuni greu de acoperit, cu premierul „neconflictual” Dăncilă jucând dublu.

Potrivit surselor din CEx, Viorica Dăncilă a avut zilele trecute o întâlnire cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Premierul i-a transmis lui Tăriceanu că nu are o problemă cu schimbarea lui Liviu Dragnea din fruntea PSD.

Mai mult, potrivit surselor din PSD, Călin Popescu Tăriceanu dăduse undă verde unei asemenea mişcări, garantând că alianţa dintre PSD şi ALDE merge înainte şi fără Dragnea.

Situaţia s-a răsturnat însă în şedinţă, încă de la început, când Dăncilă a anunţat că este alături de Liviu Dragnea. Intervenţia acesteia i-a indus în eroare pe toţi. Potrivit surselor din partid, acesta a fost moment de cotitură, în care unii lideri nehotărâţi au căpătat convingerea că tabăra lui Dragnea se va impune şi, prin urmare, au decis să meargă alături de învingători.

Astfel, dintr-o participantă la puci, Viorica Dăncilă a ajuns în CEx să ia doar ordine de la Dragnea, singurul moment în care s-a mai situat împotriva lui Dragnea fiind cel în care a avertizat asupra consecinţelor potenţial catastrofale ale adoptării unei OUG pentru amnistie şi graţiere.

Sursa: stiripesurse.ro

Share Page

Close