facebook
International

Presa din intreaga lume este la picioarele Simonei Halep: Faceti plecaciuni!

Publicațiile internaționale scriu la superlativ despre meciul dintre Simona Halep și Angelique Kerber, încheiat cu victoria senzațională a româncei, după un meci cu emoții care a durat 2 ore și 22 de minute. 

„Ciocnirea titanilor”, a prefaţat site-ul oficial al WTA înfruntarea dintre Halep şi Kerber şi cele două jucătoare au respectat aşteptările, cu o luptă dură, intensă, pentru locul din ultimul act al turneului de la Melbourne. A fost partida turneului, prin jocul de înaltă calitate arătat, prin risipa de energie, prin tensiunea ce a atins cote maxime, care au ridicat în picioare spectatorii de pe Rod Laver Arena în picioare şi i-au ţinut cu sufletul la gură. Un meci între cele mai în formă jucătoare din circuit, în acest an, rapide, dispuse la efort şi cu baje de lovituri aproape complete.

„Faceți plecăciuni. Ce meci! Un rollercoaster”, au reacționat pe Twitter organizatorii Australian Open, după finalul partidei. „De neprețuit – așa poate fi rezumat într-un cuvânt această partidă”.

The Field observă că bătălia din finala Australian Open va avea o miză dublă: nici Halep, nici Wozniacki nu au cucerit până acum un titlu de Grand Slam, dar o miză mai importantă este locul 1 mondial.

„Duelul dintre actualul număr 1 mondial şi predecesoarea sa şi-a respectat toate promisiunile. După 2 ore şi 22 de minute de luptă intensă, cu scenarii diverse şi marcate de lovituri halucinante, Simona Halep a făcut ca ierarhia să se respecte şi s-a impus, cu mare efort, în faţa unei excelente Angelique Kerber. Germana a confirmat că a revenit la cel mai bun nivel, dar a cedat în setul trei, depăşită fizic de combatitivitatea adversarei sale”, a notat L’Equipe, care a titrat: „Va exista o nouă regină”.

Cotidianul francez subliniază că Halep a „sufocat-o” pe Kerber la începutul meciului, însă germana s-a revoltat şi a reuşit să revină. „Setul 3 a fost epic, servind pentru meci, Halep a fost întrecută după 26 de lovituri, Halep a reuşit însă că câştige cel mai frumos meci de la Australian Open şi a ajuns în prima sa finală la Melbourne”.

L’Equipe reaminteşte că niciodată o jucătoare nu a câştigat Openul Australiei după ce a salvat mingi de meci în două întâlniri diferite: „Or Halep, miraculoasă cu Kerber, salvase deja trei în faţa lui Lauren Davis, în turul trei!”

„Într-un meci extrem de dificil, Halep, numărul 1, s-a impus contra germanei Angelique Kerber, numărul 16 mondial. Pentru prima sa finală la Melbourne, Halep, care a salvat două mingi de meci, va evolua cu daneza Caroline Wozniacki, a doua favorită”, a notat Le Figaro.

BBC scrie că Simona Halep a învins-o pe Kerber într-un meci extrem de entuziasmant, pentru a ajunge în prima sa finală la Australian Open. Sursa citată subliniază că Angelique Kerber a părăsit arena Rod Laver în aplauzele spectatorilor, în timp ce Halep s-a aşezat pe scaun, cu mâinile şi picioarele tremurânde. „A dat totul”, a precizat BBC.

Sursa: Digi24.ro

Share Page

Close