facebook
Comentariul zilei

Presedintele Iohannis: Exista un risc evident de activare a articolului 7 in cazul Romaniei, ca in cazul Poloniei, daca legile Justitiei vor fi adoptate cu modificarile de acum!

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri ca „exista un risc evident de activare a articolului 7 in cazul Romaniei, ca in cazul Poloniei, daca legile Justitiei vor fi adoptate cu modificarile de acum”.

„Daca cineva isi imagineaza ca nu vor exista urmari (dupa adoptarea legilor justitiei – nr.) e pur si simplu cazut din luna”, a mai spus presedintele la o intalnire la Cotroceni cu ziaristii. Pe de alta parte, Iohannis a adaugat ca „nu exista iminenta intrarii Romaniei in Schengen”.

Intrebat daca referendumul e ultimul as din maneca, Iohannis a raspuns: „Nu e ultimul as pe care il am”.

Presedintele i-a reprosat ministrului Justitiei ca nu s-a consultat cu el inainte de a anunta public modificarile la legile justitiei, spunand ca „Tudorel Toader ma evita”. „Nu vi s-ar fi parut normal, inainte sa declanseze tot circul asta, sa se anunte la mine, ca simplu presedinte ce sunt?”, a spus Iohannis.

Intrebat cum raspunde criticilor ca nu a fost foarte vocal in aceasta perioada, presedintele Iohannis a declarat ca, din punctul sau de vedere, a spus ce trebuia spus si ca nu si-a schimbat opinia. Intrebat cum comenteaza faptul ca in societate exista sentimentul ca presedintele i-a abandonat, din moment ce nu iese public pentru a apara Justitia alaturi de magistrati, Iohannis a raspuns: „Nu am simtit ca exista acest sentiment in societate. Dimpotiva, la intilnirile pe care le-am avut mi-au spus ca sint singurul care le apara interesele si chiar asa ma simt”.

Iohannis a vorbit si despre bugetul propus de guvern pentru 2018, spunand ca a discutat cu premierul Tudose:

„Sunt cateva zone foarte discutabile. Acest buget nu rezolva problema devierii de la tinta de deficit”.

Presedintele a vorbit si despre aderarea la zona europa, spunand ca nu a vazut vointa politica nici in acest guvern, nici in guvernele Ponta si Ciolos.

Sursa: Hotnews.ro

Share Page

Close