facebook
Social

Probleme grave: Toti dascalii din Romania isi vor lua salariile cu intarziere! Ministrul Pop e in lumea lui…

Ministrul Educaţiei Liviu Pop a anunţat marţi, 9 ianuarie, adică exact ziua când trebuia să înceapă plata salariilor, că „toți angajații din învățământ vor primi în 12 sau 15 ianuarie salariile aferente lunii decembrie 2017.” Pe căi instituţionale, dascălii au aflat abia pe 5 ianuarie de această întârziere. 

Ministrul explică faptul că decalarea plăţii salariilor este provocată de faptul că banii nu vor mai veni din bugetele primăriilor, ci de la ministerul Educaţiei, prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene.

„În conformitate cu ordinul MFP 86/28.01.2005 completat cu ordinul MFP nr 398/7.03.2017 data de plată a salariilor pentru Ministerul Educaţiei Naţionale şi unităţile finanţate de acesta este 14 a lunii curente, pentru luna precedentă.”

Anunţul a provocat nemulţumirea dascălilor pentru că, spun ei, modul în care a fost comunicată această modificare i-a pus în dificultate cu plăţi curente, mai ales că a fost şi perioada sărbătorilor de iarnă.

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi Laviniu Lăcustă a declarat, pentru adevarul.ro, că abia pe 5 ianuarie s-a aflat de schimbarea datei de salariu pentru cei din învăţământul preuniversitar.

„Ar fi trebuit să fim avertizaţi. Am avut foarte multe semnale. Foarte mulţi angajaţi din sistemul de învăţământ au credite la bănci, au facturi care trebuie plătite la timp. Nu ne mai miră nimic. Asistăm la o nouă desconsiderare a celor din învăţământ pe care o fac în primul rând cei de la Ministerul Finanţelor”, a mai declarat reprezentantul USLIP.

Şi pe pagina de facebook a ministrului Educaţiei comentariile sunt foarte dure, însă Liviu Pop nu a avut nicio reacţie.

Share Page

Close