Alba

Procesatorii de lemn nu mai accepta bustenii taiati ilegal. Schweighofer a refuzat un transport fara acte conforme!

Pe 8 februarie 2018, Timflow, sistemul de monitorizare a livrărilor de bușteni folosit de Holzindustrie Schweighofer, a emis o alertă privind o livrare la fabrica de cherestea din Sebeș a companiei.

Potrivit principiului transparenței asumat de companie, Holzindustrie Schweighofer informează sistematic publicul când apar livrări de buștean de proveniență controversată. În cazul acestui transport, locul de origine declarat în documentele însoțitoare nu coincide cu datele înregistrate în sistemul Timflow. Prin urmare livrarea a fost respinsă, iar materialul lemnos a fost refuzat.

„Transportul nu s-a conformat criteriilor noastre stricte de aprovizionare și, prin urmare, a fost refuzat. Aceasta demonstrează încă o dată că sistemele noastre de securitate sunt foarte eficiente. Și în luna august a anului trecut am respins trei încărcături, iar furnizorul a fost suspendat, pe baza datelor înregistrate de Timflow”, a declarat Michael Proschek-Hauptmann, directorul Departamentului de Conformitate și Sustenabilitate al Holzindustrie Schweighofer.

Timflow, sistemul de monitorizare a lanțului de aprovizionare, un instrument eficace

Compania Holzindustrie Schweighofer (HS), unul dintre liderii industriei europene de prelucrare a lemnului, a implementat un plan complex de acțiuni pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România. Măsura centrală este sistemul de urmărire prin GPS a materialului lemnos, Timflow, care permite Holzindustrie Schweighofer să monitorizeze traseul fiecărui camion ce livrează buștean de la punctul de încărcare până la poarta fabricii. Compania are o politică de toleranță zero față de livrările cu proveniență controversată. Detaliile tuturor transporturilor sunt puse la dispoziția publicului în mod transparent pe site-ul www.timflow.com, disponibil în limbile română și engleză.

70 de camioane sosesc pe zi, în medie, la fabricile de cherestea din România operate de Holzindustrie Schweighofer. Sistemul Timflow depistează periodic posibile nereguli. „Aceste livrări sunt separate de fluxul de producție și investigate suplimentar și doar atunci când proveniența poate fi determinată fără urmă de îndoială și toate standardele companiei sunt satisfăcute, materialul este acceptat pentru prelucrare”, a explicat Michael Proschek-Hauptmann. Aceasta este al doilea caz în care un transport este respins. „Cu ajutorul Timflow susținem eforturile Guvernului României în lupta împotriva tăierilor ilegale”, a mai adăugat Proschek-Hauptmann.

Loading...

Despre Grupul Schweighofer

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de energie din surse regenerabile, silvicultură și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn și o fabrică de cherestea în Germania. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.500 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.

Loading...