facebook
Comentariul zilei

Procuror celebru: „De ce te afecteaza pe tine schimbarile din Codul de procedura penala?”

Alexandra Lancranjan, procurorul care-l anchetează pe Liviu Dragnea în dosarul pentru constituire de grup infracțional organizat și fraudarea fondurilor europene explică în ce mod te afectează schimbările din Codul de procedura penală.

Pe Facebook, Alexandra Carmen Lancranjan a scris: „De ce te afecteaza pe tine schimbarile din Codul de procedura penala?
In ancheta procurorul foloseste constatarea tehnico-stiintifica pentru o multime de situatii urgente: cand vrea sa descopere repede a cui este amprenta intr-o spargere de locuinta, cand vrea sa stabileasca daca suspectul furniza droguri sau o alta substanta, cand vrea sa afle care au fost cauzele unei morti suspecte.

Eliminarea constatarii tehnico-stiintifice dintre probele permise inseamna ca niciunul dintre aceste cazuri nu va putea fi facut repede.

Daca ai descoperi ca cineva ti-a furat din casa ai vrea sa astepti o luna sa afli cine a fost? Daca ar deceda cineva apropiat ai vrea sa stii acum cauza sau mult mai tarziu?”

„De ce te afecteaza pe tine modificarile Codului de procedura penala? #2
Ioana este intr-o relatie abuziva de cativa ani. In fiecare zi este jignita si amenintata de partenerul ei si convinsa ca nu poate sa iasa din acest calvar. Intr-o zi lucrurile degenereaza si Ioana ajunge la spital in urma batailor.

Procurorul deschide o ancheta penala. Legea acum il obliga sa ia masuri pentru a proteja victima. Ioana este audiata cu privire la cele intamplate si incurajata sa spuna ce i s-a intamplat deoarece este in siguranta

Modificarile Codului de procedura penala dau posibilitatea suspectului de a fi prezent la audierea Ioanei. De maine Ioana va fi nevoita sa declare stiind ca agresorul este in fiecare moment in aceeasi camera!

Desi victimele trebuie protejate! Ne spune tot o Directiva! Iar drepturile suspectului erau aparate prin prezenta avocatului
La fel se poate intampla in cazul traficului de persoane, a victimelor violentei, in cazul gruparilor infractionale!

Tu ce ai spune daca persoana de care iti este frica te-ar privi in fiecare secunda din audiere?”

Share Page

Close