12.4 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăSocialSanatateProducătorul american de ciocolată Hershey vinde ciocolata toxica, plina cu metale grele!

Producătorul american de ciocolată Hershey vinde ciocolata toxica, plina cu metale grele!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Producătorul de ciocolată Hershey a fost dat în judecată în Statele Unite ale Americii din cauza unei reclamații privind prezența metalului în ciocolata neagră, potrivit BBC. Producătorul de ciocolată Hershey a fost dat în judecată în SUA fiind acuzat că vinde produse care conțin niveluri nocive de metal.

Procesul a fost intentat de Christopher Lazazzaro. Acesta susține că firma a indus în eroare consumatorii prin faptul că nu a dezvăluit cantitățile de plumb și cadmiu din trei tablete de ciocolată neagră. El a mai spus că nu ar fi cumpărat produsele dacă ar fi fost informat. Hershey’s nu a comentat acuzațiile.

Procesul se bazează pe descoperirile recente ale revistei americane Consumer Reports (CR), care a testat 28 de batoane de ciocolată neagră pentru plumb și cadmiu. Revista a susținut că 23 dintre ele, inclusiv ciocolată de la Hershey, Godiva și Lindt, conțineau „niveluri relativ mai ridicate” ale acestor metale.

„În cazul a 23 dintre aceste tablete, consumul a doar 28 grame pe zi ar plasa un adult peste un nivel despre care autoritățile de sănătate publică și experții CR spun că ar putea fi dăunător pentru cel puțin unul dintre aceste metale grele”, a stabilit revista citată de BBC.

Potrivit revistei, batonul Hershey’s Special Dark și batonul Lily’s 70% aveau un conținut ridicat de plumb, în timp ce batonul Lily’s 85% avea și un conținut ridicat de cadmiu.

Documentele necesare începerii procesului au fost depuse miercuri la un tribunal federal din New York. Lazazzaro solicită daune de cel puțin 5 milioane de dolari de la producătorul de ciocolată.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version