Stirea Zilei

Produs periculos retras de urgenta de pe rafturile Carrefour

Produsul „Salata Humus 250 g”, pus în vânzare în magazinele Carrefour sub marcă proprie, este rechemat de la consumatori, la cererea producătorului. Este vorba despre un singur lot al acestui produs. Autoritatea Națională pentru Siguranța Alimentelor a publicat o informare, valabilă până astăzi, prin care se menționează că Societatea Carrefour Romania SA procedează la retragerea de la comercializare a produsului “SALATA HUMUS 250G ” brand CARREFOUR, „urmare evidențierii prezenței Listeria monocytogenes”. Lotul de produs supus rechemarii de la consumator este următorul: Lot 264 / DLC 06.10.2018; Cod EAN : 5941850531175 Bacteria Listeria monocytogenes poate provoca listerioza – o afecțiune rară, infecțioasă, care se transmite de obicei la oameni prin produse alimentare contaminate. Potrivit site-urilor de specialitate, există o adevarată varietate în ceea ce privește severitatea cazurilor, de la statutul de purtător temporar asimptomatic, până la răspândirea acută, bruscă a bacteriilor în sânge. De semenea, listerioza afectează cel mai adesea nou-născuții, persoanele în vârstă, femeile însărcinate și persoanele cu un sistem imunitar scăzut. Diagnosticarea promptă și tratamentul bolii sunt necesare, pentru a evita apariția unor complicații severe ale bolii.

„Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea  produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se menționează în informarea ANSVSA.

Specialiștii mai atenționează că persoanele care au consumat produsul respectiv și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum. „Femeile gravide, persoanele imunosupresoare, precum si cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome”, mai atrag atenția specialiștii ANSVSA. „Salata Humus 250 g” face parte din categoria mâncărurilor gătite de Carrefour. Produsul costă 6,19 lei. Potrivit site-ului oficial al magazinului, produsul nu mai este în stoc. Sursa

8 oct 20:51