facebook
Comentariul zilei

PSD cere reluarea Referendumului: ”Romanii isi vor da seama ca au gresit!”

Deputatul PSD Elvira Sarapatin sustine ca referendumul pentru familie s-ar putea repeta odata cu alegerile europarlamentare din anul 2019.

„Din punctul meu de vedere, acest referendum se poate repeta si ar fi in ordine. Da, as sustine sa se repete acest referendum odata cu europarlamentarele”, a declarat, luni, la Parlament, Elvira Sarapatin.

Deputatul social-democrat a spus ca i se pare „de neinteles” rezultatul inregistrat la referendum si ca PSD poarta o parte din vina.

„E de neinteles oarecum. Nu imi explic acest fenomen. Publicitatea agresiva facuta de cei de la USR si mai multi sa stiti ca a prins in randul populatiei. Si noi suntem vinovati, ceilalti, nu a fost destul de bine…noi nu prea am facut multa campanie de informare. Pai de ce? Pentru ca, din punct de vedere politic, ni s-a interzis asa ceva. Nu ni s-a interzis, m-am exprimat eu gresit, dar nu trebuia sa ne asumam politic si atunci timpul nostru, al parlamentarilor, a fost foarte scurt pentru asa ceva, eu personal am fost si am informat atat cat mi-a permis timpul (…) Trebuia sa ne asumam nu politic, dar sa ne asumam o campanie foarte puternica de informare si noi membrii de partid”, a declarat Sarapatin, citata de Mediafax.

Acesta a mentionat ca romanii care nu au mers sa voteze isi vor da seama ca au gresit.

„Cred ca populatia o sa isi dea seama de greseala pe care au facut-o cei care nu au fost la referendum. S-au exprimat in lipsa bunei informari sau a unei informari foarte agresive”, a spus Sarapatin.

Deputatul PSD a mentionat ca „multi primari au stat acasa, multi primari nu au mers in teritoriu”.

Referendumul nu a atins pragul pentru validare, conform legii, de 30% dintre cei aflati pe listele electorale permanente.

Biroul Electoral Central a anuntat luni rezultate partiale ale referendumului pentru familie, dupa centralizarea a 99,8% din sectiile de votare. Pentru redefinirea familiei au votat 91,57%, iar impotriva 6,46% din cei prezenti la urne.

„Numarul voturilor valabil exprimate la raspunsul ‘Da’ a fost de 3.525.238, care reprezinta un procent de 91,57%. Numarul voturilor valabil exprimate la raspunsul ‘Nu’ a fost de 248.696 de persoane, care reprezinta un procent de 6,46% din numarul participantilor. Numarul voturilor nule a fost de 75.919, un procent de 1,97%”, a anuntat presedintele BEC, Marius Ionel Ionescu.

Rezultatele anuntate sunt partiale, dupa centralizarea rezultatelor din 19.017 sectii de votare, adica 99,8%.

Ionescu a mai precizat ca din centralizare a reiesit ca s-au prezentat la vot 3.849.903 persoane, adica 21,08% din numarul total al alegatorilor.

Share Page

Close