facebook
Politica

PSD l-a dat afara din partid pe cel mai performant primar de comuna din Romania. ”Am fost exclus «noaptea, ca hoţii»!”

Cel mai performant primar de comună din România, Gheorghe Damian, a fost exclus oficial din PSD. Primarul din Ciugud afirmă că decizia a fost luată ”noaptea ca hoţii” şi a fost un troc pus la cale de preşedintele interimar al organizaţiei PSD Alba, în schimbul votului pentru demiterea fostului premier, Mihai Tudose.

Decizia definitivă de excludere din PSD a primarului, care a adus 27 de milioane de euro din fonduri europene în comuna Ciugud şi în comunele limitrofe, a fost luată în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD din 22 ianuarie 2018, după 1 an de zile de la hotărârea similară luată de PSD Alba. Primarul a primit documentul oficial în urmă cu câteva zile.

Gheorghe Damian a spus că aprobarea deciziei de excludere este semnată de preşedintele PSD, Liviu Dragnea şi de secretarul general al partidului, Marian Neacşu, dar nu este motivată. El nu are nimic de reproşat organizaţiei centrale a partidului şi bănuieşte că frica de concurenţă a dus la decizia organizaţiei judeţene, respectiv a lui Ioan Dîrzu, în cazul excluderii sale.

Primarul comunei Ciugud susţine că preşedintele interimar al PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, cel care a avut iniţiativa excluderii sale din partid, a făcut un ”troc” cu Liviu Dragnea.

”A fost un troc în sensul că i-a cerut să ne excludă pentru a vota în Comitetul Executiv pentru demisia Guvernului Tudose”, a declarat, miercuri, Gheorghe Damian. Alături de acesta a fost exclus şi consilierul judeţean Ioan Florea, care ar urma să îşi piardă mandatul. Primarul din Ciugud a afirmat că va rămâne independent şi că nu va accepta ”categoric” nicio propunere de la PNL, dar a completat că nu va exclude o revenire în PSD, dar în alte condiţii. Damian a precizat că prima decizie de excludere, luată de organizaţia PSD Alba, s-a făcut ”noaptea ca hoţii”. Primarul din Ciugud a precizat că nu va contesta decizia CEx-ului, deşi are această posibilitate, şi va rămâne independent politic  ”într-o comună în care nu mai depinzi, din fericire, de politic, într-o comună în care deja avem un traseu clar de dezvoltare”.

”A venit momentul să declar că sunt independent după ce în urmă cu ceva vreme, conducerea centrală a PSD a luat decizia, în urma contestaţiei făcută de mine, să fiu exclus. Mai exact, în 22 ianuarie 2018, Comitetul Executiv Naţional al PSD a aprobat excluderea mea şi a domnului Ioan Florea, consilier judeţean, la mai bine de un an de când Comitetul Executiv Judeţean al PSD, sub conducerea preşedintelui interimar, domnul Ioan Dîrzu, a decis într-o seară, târziu, într-o şedinţă în care nici măcar nu am fost invitat, nu mi s-a dat voie să fiu apărat – ştim foarte bine că şi cel mai mare criminal are dreptul la apărare în lumea aceasta – şi am fost, practic, exclus din partid «noaptea, ca hoţii». Atunci am vorbit destul de puţin, am fost destul de rezervat în exprimarea mea din mai multe motive: nu am vrut să aduc un prejudiciu de imagine Partidului Social Democrat, care la vremea aceea intrase proaspăt la guvernare, dar mai ales nu am vrut să aduc prejudiciu de imagine colegilor mei din PSD Alba, camarazilor mei cu care, ştiţi foarte bine, în 2016 am luptat cot la cot şi am obţinut un rezultat istoric, bătându-ne atunci cu cea mai puternică Organizaţie PNL. Am fost sincer deranjat şi mâhnit de inchiziţiile făcute atunci pe bandă rulantă, de către conducerea PSD Alba, într-un mod complet nedemocratic”, a afirmat primarul din Ciugud.

Citeste mai mult: pe adevarul.ro

Share Page

Close