17.8 C
București
luni, iunie 23, 2025
AcasăStirea zileiRectorul Universitatii Babes-Bolyai: In 5-10 ani oamenilor li se vor face implanturi...

Rectorul Universitatii Babes-Bolyai: In 5-10 ani oamenilor li se vor face implanturi cerebrale!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Michael Jackson a avut un implant antidrog

Cantaretul Michael Jackson isi implantase sub piele un dispozitiv...

Rectorul Universitatii Babes-Bolyai (UBB), psihologul Daniel David, a afirmat ca in 5-10 ani oamenilor li se vor face implanturi cerebrale pentru optimizarea atentiei sau a memoriei in conferinta Rethink Summit de la Poiana Brasov, potrivit adevarul.ro

„Tehnologia o sa creeze noi valori la care nici nu ne gandim acum, noi trebuinte care nici nu ne trec prin cap, noi interese la care nici nu visam in acest moment (…) Dar cand se intampla aceste miscari, oamenii ar trebui sa constientizeze ca se va intampla o schimbare, ca sa poata alege liber. Sa nu fie ceva fortat, sa nu fie ceva mascat, sa nu fie ceva ascuns, ci sa fie o chestie transparenta in care omul sa poata sa aleaga daca merge spre acea schimbare a umanitatii sau nu. Oricat ne dam peste cap, in 5 sau 10 ani o sa avem implanturile cerebrale. Deja le avem. Deocamdata le folosim pentru a trata epilepsia rezistenta la tratamentele clasice, le folosim pentru diverse forme de parkinson”, a aratat psihologul la Rethink Summit de la Poiana Brasov.

Acesta este de parere ca o sa apara implanturile care o sa „mearga” nu pe patologie, ci pe optimizarea oamenilor.

„Pentru a ne optimiza atentia, a ne optimiza memoria, a optimiza alte functii cognitive. Si n-are sens sa traim cu iluzia ca nu se va intampla sau ca prin etica sau stiinte sociale o sa blocam lucrul asta. Nu, o sa apara integrarea fizic cyber. Intrebarea este: cum facem, si aici iar ma intorc la zona de etica si stiinte sociale, ca aceste dezvoltari sa nu produca polaritati? Adica sa nu fie unii oameni care sa-si permita o astfel de tehnologie si alti oameni care n-o sa-si permita o astfel de tehnologie si o sa apara in specia umana niste categorii foarte diferite care se vor razboi intre ele. Asta este o problema serioasa de etica si stiinte sociale. Deci vedeti, cand vorbim despre contextul acceptabilitatii sociale si de etica asupra devzvoltarii tehnologiei, eu zic ca trebuie sa privim si mai departe, nu doar acum sa ne protejam umanitatea. Umanitatea se va schimba si trebuie sa avem grija ca aceste transformari sa nu produca polaritati sau razboaie intre noi, sau intre triburi, ca sa spun asa, unii care isi vor permite, altii care nu-si vor permite aceste upgrade-uri tehnologice”, conchide rectorul UBB.

Ultimele stiri