facebook
Comentariul zilei

Reputat medic neurolog roman, stabilit in Germania, dupa proteste: Sa nu-mi spuna mie cineva ca in Romania se intampla lucruri bune!

George Crivac, un român care, în urmă cu 7 ani, a plecat dezamăgit din ţară ca să facă neurologie de vârf în Germania, a postat, sâmbătă seara, pe Facebook, un mesaj tulburător legat de motivele care i-au scos pe români în stradă.

Medicul piteştean, care a creat pe aceeaşi reţea de socializare un grup ce a ajuns să numere aproape 5.000 de români care-şi doresc să plece din ţară, şi-a arătat dezamăgirea faţă direcţia în care se îndreaptă România. Cu mai puţin de o oră înainte de a intra în gardă la spitalul Vinzenz von Paul-Hospital, unde profesează, neurologul român s-a gândi la cei de acasă, ieşiţi cu zecile de mii să protesteze faţă de faţă de modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor penale şi faţă de situaţia în care se află ţara.

„Mă uit la TV la populaţia din stradă. Sunt la 90 km sud de Stuttgart. Sigur că deşi suntem oarecum departe, suntem permanent cu gândul la familiile noastre din ţară. În 45 min întru în gardă de noapte, ar fi greu să ies în stradă astă seară. Mă gândesc la un motiv pe care l-aş avea că să ies în stradă iar ca medic: mă gândesc la situaţia dezastruoasă din spitalele din ţară. Mă gândesc cu groază la Spitalul Judeţean din Piteşti, spital care este cel mai aproape de familia mea din ţară, în caz de nevoie. Medici care încearcă din răsputeri să nu fenteze medicină în ţară. Toată clasa politică este vinovată de ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar românesc. Al doilea capitol ar fi cadrul legislativ. Nu sunt jurist, am încercat să mă informez cât de cât după posibilităţile mele. Sigur că este nevoie de legi sănătoase şi independente care au un singur scop: slujba adevărului, nu sclavul hoţilor. Cred că fiecare dintre noi ar trebui să se gândească ce are în acest moment şi ce are de pierdut sau ce îşi doreşte pt el şi copiii lui. Iar apoi să iasă în stradă sau nu”, a scris sâmbătă seara, pe pagina sa de Facebook medicul român stabilit în Germania.

George Crivac şi-a continuat mesajul, vorbind despre dezamăgirea pe care o resimte de fiecare dată când se întoarce acasă.

„Sunt persoane sus acolo pe care e de ajuns să le văd la tv să ştiu că sunt nişte mincinoşi notorii, nişte perverşi care au impresia că se învârt în lumea proştilor.De 7 ani vin cu maşina în ţară. De 7 ani merg pe aceleaşi drumuri fără autostrăzi după ce trec graniţa în ţară. În acest timp Germania a lărgit Stuttgart-München la 3-4 benzi pe sens!”, a mai scris George Crivac.

Nu este prima dată când George Crivac trage un semnal de alarmă vizavi de acest exod al medicilor români care a lăsat România cu un deficit de peste 12.000 de doctori, potrivit statisticilor din ţară, vizavi de tendinţele care devin şi mai îngrijorătoare, dar şi faţă de motivele care-i determină pe aceşti oameni să plece. La aceste motive a făcut referire şi sâmbătă seara.

„Să nu-mi spună mie cineva că în România se întâmplă lucruri bune, pt că eu am termen de comparaţie. Sunt un patriot, nu sunt un naţionalist! Dacă am plecat din ţară nu sunt naţionalist! Vă spun că nu mergem în direcţia bună în România, indiferent cine a fost la putere…’, şi-a încheiat mesajul dr. George Crivac.

Sursa: adevarul.ro

STIRI INTERESANTE

Share Page

Close