facebook
Bacau

Revolta intr-unul dintre orasele conduse autoritar PSD! „Vrem apa” si „PSD, ciuma rosie”

Peste 200 de locuitori ai municipiului Bacau protesteaza, marti seara, in fata sediului primariei, nemultumiti ca orasul este de patru zile fara apa potabila si nici nu exista perspective certe sa fie reluata furnizarea acesteia pana la sfarsitul saptamanii in curs, relateaza Agerpres.

Oamenii au iesit in strada, de circa trei ore, dupa ce s-au mobilizat pe retelele de socializare. La ora 18.00, acestia au blocat partial strada din fata primariei dupa ce au inceput sa treaca succesiv pe trecerea de pietoni din zona. Mai tarziu, strada a fost blocata total, protestatarii ramanand pe carosabil.

Bacauanii scandeaza lozinci impotriva primarului, caruia ii cer demisia, dar striga si „Vrem apa” si „PSD, ciuma rosie”. Protestul se deruleaza fara a fi necesara interventia fortelor de ordine.

Intreg municipiul Bacau este de patru zile fara apa potabila dupa ce o avarie a afectat, sambata trecuta, conducta principala de aductiune de la Valea Uzului. Serviciul de furnizare a apei trebuia reluat marti dar, potrivit reprezentantilor Primariei Bacau, o noua avarie produsa in aceeasi zona va prelungi cu inca trei zile sistarea furnizarii serviciului.

„Potrivit conducerii Companiei Regionale de Apa Bacau, avaria a fost cauzata de executia defectuoasa a conductei noi de aductiune de la Valea Uzului si se estimeaza ca alimentarea cu apa potabila va fi reluata peste 72 de ore”, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Bacau, postat pe site-ul institutiei.

Marti, de la ora 14.00, au fost convocate sedinte ale Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta al municipiului Bacau si Consiliului Local Bacau in vederea aprobarii alocarii sumei de 200.000 lei pentru achizitionarea de apa potabila, ce va fi distribuita cetatenilor municipiului Bacau, in 11 zone din oras.

Share Page

Close