facebook
International

Romania in topul celor mai corupte tari! Ne miram, cand tara e codusa de infractori dovediti?

Romania se situeaza in Uniunea Europeana pe locul 24 din 28 in ceea ce priveste perceptia privind coruptia, scorul Romaniei scazand cu un punct in 2018 comparativ cu anul anterior, potrivit unui raport anual al organizatiei Transparency International.Organizatia Transparency International a prezentat marti raportul anual privind Indicele de Perceptie a Coruptiei (IPC) la nivel global, gradul de coruptie in sectorul public fiind stabilit prin consultarea unor experti si oameni de afaceri din cele 180 de tari incluse in analiza.

Potrivit clasamentului pe anul 2018 privind coruptia realizat de Transparency International, Romania se situeaza pe locul 61 la nivel mondial, avand 47 de puncte, in scadere de doua pozitii fata de 2017, precizeaza Mediafax.

Indicele Transparency International foloseste o scala de la 0 la 100, in care 0 puncte inseamna un grad extrem de ridicat de coruptie, iar 100 de puncte, lipsa coruptiei.

La nivelul celor 28 de state ale Uniunii Europene, Romania (47 de puncte) se situeaza pe locul 24.

Primele trei pozitii privind perceptia asupra coruptiei ridicate sunt ocupate de Bulgaria (42 de puncte), Grecia (45) si Ungaria (46 de puncte).

Share Page

Close