facebook
Stirea zilei

Romanii nu sunt prea fericiti cu explicatiile Olgutei! Proteste masive in toata tara de la ora 18!

Zeci de mii de oameni au transmis pe facebook ca vor participa la o noua actiune de protest fata de modificarile legislative care au impact major asupra buzunarelor incepand din luna februarie. La aceste nemultumiri se adauga si lista de revendicari ale societatii civile cu privire la legile justitiei si a efectelor modificarilor fiscale.

Protestul este anuntat pe Facebook pentru intervalul orar 18:00 – 23:00.

„Indemnam oamenii sa se alature acestui protest. Cerem sindicatelor sa se alature protestului, sa scoata oamenii in strada dimineata si dupa amiaza in timpul saptamanii si sa declanseze greva generala! Au inceput sa apara efectele grave ale revolutiei fiscale, combinata cu noua lege a salarizarii si ordinul de ministru privind sporurile pentru fiecare categorie in parte. Salariile au inceput sa scada dupa ce contributiile sociale au trecut din sarcina angajatorului in cea a angajatului. Fluturasii cu salariile micsorate pe luna ianuarie au inceput sa fie primite de angajatii de la buget sau din mediul privat. Alti angajati urmeaza sa primeasca fluturasii cu salarii mai mici in urmatoarele zile. Maririle salariale care au fost anuntate pentru 2018 se dovedesc doar praf in ochii angajatorilor.”, precizeaza organizatorii pe Facebook.

Potrivit acestora masurile luate de guvern vor avea consecinte dezastruase pentru milioane de romani care lucreaza la stat in domeniul invatamantului, a sanatatii sau a administratiei publice.

„Angajatii care lucreaza in domeniul privat vor fi cei mai mult afectati deoarece multi angajatori nu au crescut salariile angajatilor. In pofida faptului ca salariile scad pentru angajatii de la buget si din mediul privat, venitul lunar al parlamentarilor creste. Daca noi nu reactionam si nu iesim masiv in strada, conducerea PSD+ALDE va spune ca romanii sunt multumiti cu scaderea veniturilor. Speram ca aceste scaderi de venituri sa le simta romanii in buzunare si sa se trezeasca din indiferenta”, se mai arata in mesajul organizatorilor de pe Facebook.

Share Page

Close