facebook
International

Scandal diplomatic: Jandarmii au batut patru cetateni israelieni nevinovati, care se rugau de ei cu pasapoartele in mana!

Patru cetăţeni străini care au nimerit din greşeală în Piaţa Victoriei în timpul protestelor au fost scoşi din automobil şi bătuţi fără milă de jandarmi.

Cu privire la incidentul în care au fost implicaţi 4 turişti israelieni, vineri seara, Ambasada Statului Israel comunică următoarele:

 Având în vedere dovezile pe care le avem  în acest moment, se pare ca turişti israelieni nevinovaţi s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violenţe de vineri seara, în timp ce mergeau, cu un taxi, de la hotel, către un restaurant din Bucureşti. Au fost opriţi, traşi afară din maşină şi, în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au nimic de a face cu evenimentele în curs, au fost bătuţi de către forţele de ordine. Considerăm acest incident ca fiind inaccepatbil şi extrem de serios. Turiştii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenţiei brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor.

Momentul intervenției jandarmilor a fost surprins de Adina Florea de la Vice, imaginile fiind postate pe Facebook, însoțite de comentariul: „lângă intersecția dintre Mihalache și dr. Felix Iacob. jandarmii zguduie un taxi și apoi calcă pe cap oamenii dinăuntru, jandarmii îmbrâncesc jurnaliștii care filmează și eu mă trezesc azvârlită trei metri de mână lungă a STATULUI ROMÂN”.


Subiectul a apărut și înpresa israeliană.

Share Page

Close