facebook
Sanatate

Schimbare radicala in toate farmaciile din Romania, incepand de astazi!

Astăzi intră în vigoare această Ordonanță de Guvern! De astăzi, toate farmaciile și drogheriile nu vor mai face asta! Actul normativ a fost publicat vinerea trecută, în Monitorul Oficial.

Pentru a obține autorizația de funcționare, farmaciile și drogheriile trebuie să se adreseze direcțiilor județene de sănătate publică, nu Ministerului Sănătății (MS), așa cum se întâmpla până acum, conform unui act normativ care se aplică începând de astăzi, informează avocatnet.ro.

De asemenea, dosarul de autorizare trebuie să conțină copii simple, nu certificate. O altă modificare privitoare la documente este aceea că, de azi, aceastea pot fi prezentate și în format electronic.

Ordonanța Guvernului nr. 4/2018 pentru modificarea și completarea Legii farmaciei nr. 266/2008 a fost publicată vineri în Monitorul Oficial și se aplică începând de astăzi.

„Dosarele despuse și nesoluționate până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe (adică până pe 27 august 2018 – n. red.) se vor soluționa conform legislației în vigoare la data depunerii documentației”, este subliniat în a patra ordonanță simplă dată anul acesta de Guvern.

Share Page

Close