facebook
Economie

Scumpirea alimentelor: Producătorii vând carnea de pasăre la 4-5 lei/kg, iar la raft cumpărătorul scoate aproape dublu din buzunar!

Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România (ACEBOP) cere retailerilor să îşi revizuiască preţurile de la raft, dar şi cele oferite producătorilor de carne.  

În ultima lună, preţurile oferite de marile lanţuri de magazine fermierilor au ajuns la un nivel derizoriu, în timp ce la raft preţurile sunt în continuă creştere, potrivit reprezentanţilor ACEBOP.

„În ultimele 30 de zile preţul oferit fermierilor de către marile lanţuri de magazine, care deţin monopolul cu 60% din segmentul de vânzare produse alimentare al României,  a devenit derizoriu. Astăzi producătorii au ajuns să vândă carnea de pasăre la 4-5 lei/kg, iar la raft cumpărătorul scoate  aproape dublu din buzunar! Preţul cărnii de porc la poarta fermei a scăzut sub 5 lei/kg, iar presa ne informează astăzi de preţuri  în creştere”, se arată în comunicatul emis de ACEBOP.

Share Page

Close