facebook
Politica

Se intoarce lumea cu susul in jos! Iliescu, atac grav la Dragnea: Cu toate mijloacele împotriva corupţiei!

Fostul preşedinte Ion Iliescu a vorbit despre situaţia Partidului Social Democrat şi greşelile care au dus la neîncrederea românilor în PSD, într-un interviu telefonic pentru România TV, potrivit DCNews. 

„Primul lucru pe care aş vrea să-l amintesc este tocmai punctul de plecare care a fost revoluţia română, PSD-ul fiind partidul care duce mai departe idealurile şi obiectivele revoluţiei din decembrie 1989.

Revoluţia nu a însemnat doar un banal schimb de putere, ci instaurarea democraţiei, promovarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, a unei noi ordini sociale, mai drepte pentru cei mulţi, nu cred că aceste obiective au fost încă realizate în totalitate, încât să le scoatem de pe ordinea noastră de zi.

Se impune o clarificare ideologică permanentă, clarificare care să permită reintegrarea acestor teme care au stat la apariţia partidului nostru.    Este momentul reafirmării opţiunii de stânga a partidului, al reafirmării valorilor democraţiei româneşti. Să consolidam acest partid, care s-a născut din istoria noastră, din eforturile noastre, din trăirile noastre, suferinţele şi victoriile noastre. Ceea ce cer acum tinerii sunt cerinţe fireşti. De ce s-a renunţat la ele?,” a declarat Iliescu, conform DCNews.

Fostul preşedinte a subliniat cât de importantă este lupta anticorupţie pentru statul de drept: „O tendinţă periculoasă o reprezintă tentaţia unora de a substitui soluţiile la problemele sociale cu măsuri punitive, în loc să întărim dimensiunea socială a statului. Se impune o acţiune perseverentă pe toate planurile şi pe toate mijloacele împotriva corupţiei, fenomen care subminează autoritatea.”

Share Page

Close