facebook
Harghita

Sfideaza pe fata, apoi isi cer drepturile! Ungurii din Romania au arborat steagul negru pe primaria Sf. Gheorghe de Ziua Imului National!

Un steag negru a fost arborat la Primăria Sfântu Gheorghe de Ziua Imnului, imaginile fiind făcute publice de Alexandru Cumpănaşu, președinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României.

Președintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, precizează în schimb că steagul negru de pe Primărie a fost arborat în urma decesului unui cetățean de onoare al municipiului, care primise distincţia „Pro Urbe”. „Este doar o coincidență nefericită”, a spus Porcsalmi.

„Cat de nesimtiti puteti fi?!. Cat de mult vreti sa ne stârniti sentimente pe care poporul roman nu le-a cunoscut?!!!. Astazi- PRIMARIA SFANTU GHEORGHE – DE ZIUA IMNULUI NATIONAL A ARBORAT STEAGUL DE DOLIU NATIONAL PE PRIMARIE – INSTITUTIE ROMANEASCA. Solicit politiei nationale si jandarmeriei interventie urgenta!…CNMR va continua demersul de ANULARE in instanta functionarea UDMR!!!”, scrie preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, Alexandru Cumpănaşu, pe pagina sa de Facebook, prezentând și o fotografie în care se vede arborat un steag de doliu pe sediul Primăriei din Sântu Gheorghe.

Agenția Mediafax precizează că primarul localității și prefectului județului nu au putut fi contactați. Totodată, la Poliția din localitate nu a fost depusă vreo o sesizare oficială.

29 iulie este Ziua Imnului Național, iar evenimente au fost organizate cu această ocazie în întreaga țară.

Steagul negru a fost arborat sâmbătă pe Primăria Sfântu Gheorghe, după decesul unui cetățean de onoare al municipiului, care primise distincţia „Pro Urbe”, a declarat, pentru Mediafax, președintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint.

„Așa se procedează de peste 20 de ani de când se acordă această distincție. Când moare o persoană care a primit această distincție se arborează steagul negru în ziua decesului și se îndepartează după înmormântare. Steagul a fost pus sâmbătă și va fi dat jos luni. Nu a fost nimic planificat, este o coincidență nefericită și neplăcută”, a afirmat Porcsalmi.
Sursa: Hotnews.ro

Share Page

Close