Stirea Zilei

Sistemul sanitar a intrat in colaps! Incepand de astazi cine merge la medicul de familie plateste!

Sistemul sanitar de stat intră colaps, iar pacienţii plătesc tot. Medicii de familie nu mai acordă reţete gratuite şi compensate şi nici trimiteri către specialişti. Este modul lor de a protesta pentru că nu au semnat contractele cu CNAS, nici după zeci de runde de negocieri cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că nu consideră „etic şi normal” ca medicii de familie care protestează faţă de birocraţia din sistemul de sănătate să folosească pacienţii în negocieri, precizând că „există loc de mai bine la finanţare”.

„90% din medicii de familie din Bucureşti au semnat actul adiţional la contractul cadru pentru următoarele trei luni. Noi am avut întâlniri săptămâna trecută - am participat şi eu la prima parte a întâlnirii şedinţă de guvern. Am identificat soluţiile la problemele pe care le mai aveau domniile lor în ceea ce priveşte debirocratizarea. Dar aşa cum se întâmplă de obicei, noi cum începem să discutăm despre debirocratizare şi despre accesul pacientului, ajungem la bani. Cu toate ca am suplimentat bugetul pentru medicina primară, domniile lor sunt nemulţumiţi. Eu sunt convins că exista loc de mai bine la finanţare, dar nu consider că este etic şi nici normal să ne folosim de pacienţi în negocieri”, a explicat Bodog.

În urma deciziei medicilor de familie, pacienţii vor trebui să plătească pentru consultaţii, dar şi să achite integral reţetele eliberate de aceste cadre medicale.
Sursă: Mediafax

3 ian 13:53