facebook
Politica

Sondaj de opinie ALDE: Tariceanu este dat favorit la alegerile prezidentiale, cu 48%! Dragnea abia ajunge la 8 procente

Filiala ALDE Dolj a prezentat miercuri un sondaj de opinie care il arata pe presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, la distanta foarte mare de liderul PSD Liviu Dragnea in preferintele celor din judet la prezidentiale, scrie Gazeta de Sud.

Potrivit sondajului Avangarde, care are o marja de eroare de +/- 3%, Tariceanu ar fi votat de 48% dintre respondentii din Dolj, in timp ce Dragnea, de doar 8%.

Sondajul a fost realizat in perioada 1-19 martie  pe un esantion de 1000 de persoane.

Conferinta de presa, mai jos:

Cei intervievati au fost intrebati daca, din punctul lor de vedere, ALDE si PSD ar trebui sa aiba un candidat unic la prezidentialele de anul viitor. Rezultatele au fost urmatoarele: 39% – nu ma intereseaza; 25% – candidati separati; 22% – candidat unic; 12% – nu pot aprecia; 2% – nu raspund, relateaza GDS.

Cei care au optat pentru un candidat unic au fost intrebati cine ar trebui sa fie acesta, iar rezultatele arata astfel: Calin Popescu Tariceanu – 48%; Liviu Dragnea – 8%; Gabriela Firea – 2%, altul – 2%; nu stiu/nu raspund – 40%.

Pe 9 martie, vicepremierul ALDE Gratiela Gavrilescu a declarat ca cel mai potrivit candidat la alegerile prezidentiale din 2019 este Calin Popescu-Tariceanu, care a demonstrat prin activitatea sa ca poate sa-i reprezinte pe romani. La randul sau, Norica Nicolai a afirmat ca spera ca anul 2019 „sa fie anul primului presedinte liberal autentic, si roman, si liberal”.

Intrebat ulterior despre acest lucru, liderul ALDE a delcarat este prea devreme pentru a se lua o decizie.

„Sunt la curent cu punctul de vedere al unora dintre colegi, care a fost exprimat public. E mult prea devreme pentru a se lua o astfel de decizie. Oricum, o decizie in cadrul partidului va presupune o dezbatere prealabila si forurile statutare ale partidului vor trebui sa ia o decizie privitoare la acest subiect. Dar astazi e prematur ca sa pot sa fac o alta declaratie”, a afirmat Tariceanu, citat de News.ro.

Sursa: Hotnews.ro

Share Page

Close