Stenogramele care au REVOLTAT Romania! Cum negociaza doctorii SPAGA in spitale, ca la piata!

MOLDOVANU EDUARD: Pacienta respectivă… deci asistenta care trebuia s-o ducă pe pacientă jos la RMN, o uitat s-o mai ducă.

DOMN: Aha.

MOLDOVANU EDUARD: Dar n-o mai recunoscut. Am vorbit… deci o sunat la pacientă acasă pe mobil.

MOLDOVANU EDUARD: Da? Bine. Da’ o mai ţinem aşa oleacă, poate-i mai scurtăm din nas. Bine. Să chemaţi, că mai era un bolnav…

Eduard Moldovanu şi un infirmier din cadrul aceluiaşi spital au fost reţinuţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu, potrivit unui comunicat al DNA.

Procurorii anticorupţie au mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, faţă de două asistente medicale din cadrul laboratorului, pentru aceleaşi infracţiuni.

DNA precizează că Eduard Moldovanu, şef al Laboratorului de Radiologie, şi asistentele medicale Elena Carmen Gherman şi Maria Magdalena Rîndaşu sunt acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu, iar Dan Ionuţ Aranyosi, infirmier, de complicitate la luare de mită şi complicitate la abuz în serviciu.

Pe 18 martie, 13 mai şi 3 iunie, Moldovanu a pretins şi primit, cu titlu de mită, de la trei pacienţi o sumă totală de 1.800 de lei pentru efectuarea unor examene RMN pentru coloană, interpretarea rezultatelor şi prescrierea de tratamente.

Moldovanu nu a înregistrat în evidenţele unităţii medicale investigaţiile efectuate şi sumele percepute pentru efectuarea examenelor RMN, cu consecinţa prejudicierii bugetului spitalului cu o pagubă reprezentată de costul real al investigaţiilor medicale, respectiv 2.000 de lei.

Pe 27 ianuarie, Gherman a pretins şi primit de la un pacient 350 de lei pentru efectuarea unui examen CT cranian, în timp ce pe 11 februarie, Rîndaşu a pretins şi primit de la un pacient 300 de lei pentru efectuarea unui examen RMN pentru genunchi.

Cele două inculpate şi-au încălcat atribuţiile de serviciu şi nu au înregistrat în evidenţele unităţii medicale sumele percepute pentru efectuarea examenelor CT cranian şi RMN de genunchi, prejudiciind bugetul spitalului cu 750 de lei.

Aranyosi este acuzat că a intermediat relaţiile dintre pacienţi şi ceilalţi trei inculpaţi şi negocierea preţului, primind în schimb o parte dintre beneficii.

Tuturor inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, urmând ca Moldovanu şi Aranyosi să fie prezentaţi, sâmbătă, Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.