facebook
Galati

Suporteri batuti de jandarmi dupa ce au scandat anti-PSD la un meci de fotbal

Fima de pază care a asigurat ordinea la partida Pescăruşul Sarichioi – Oţelul 0-6, din turul II al Cupei României, a folosit gaze iritante împotriva fanilor gălățeni. Un suporter a fost transportat de urgență la spital.

Imaginile din Piața Universității, de vineri, când sute de oameni – majoritatea victime colaterale – au fost „gazate” de jandarmi s-au repetat în Sarichioi. Doar că de data asta cei care au apelat la măsurile coercitive au fost agenții de pază responsabili cu liniștea.

Tensiunile au escaladat, după ce câțiva fani s-au urcat pe gard, pentru ca apoi, în momentul în care s-a trecut la scandări anti-PSD, agenții de pază să îi gazeze pe fani. Inclusiv vicepreședintele Oțelului a fost prins la mijloc.

Eram la un metru şi jumătate de cel care a venit şi a dat cu gaz. Eu m-am ferit, dar pe un băiat l-a nimerit în plin. Cred că era cu piper, am început să simt pe piele, iar cel care l-a luat în faţă nu putea să mai respire. Doi suporteri au fost grav afectaţi, unul dintre ei a luat jetul direct în faţă şi a fost transportat la spital cu ambulanţa„, a povestit Ilaş pentru ProSport.

Explicația oficială a incidentului vine de reprezentanții Jandarmeriei. „Agentul de pază s-a simţit ameninţat şi a reacţionat impulsiv. El a folosit spray-ul din dotare şi a tras în aer, înspre cei trei (n.r. fani recalcitranți). S-a creat un mic incident după ce au intervenit şi alţi suporteri aflaţi în apropiere“, spun reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie Tulcea, conform Mediafax.

Fanul ajuns la spital e în acest moment în afara oricărui pericol.

Share Page

Close