facebook
Politica

Tabara anti-Dragnea din PSD capata putere. Fostul premier Tudose: Firea are dreptate!

Fostul prim-ministru, Mihai Tudose, revine puternic în conflictul din cadrul PSD. El susține că “Firea are dreptate” și că situația din PSD nu se va calma atât timp cât oamenii care ridică probleme legitime sunt ostracizați și puși la colț de cei din conducere care nu se pot preface la nesfârșit că lucrurile sunt foarte bune în partid.

Întrebat direct despre conflictul dinte Gabriela Firea și Liviu Dragnea și conflcitul dur de la ultimul Comitet Executiv Național al PSD, Mihai Tudose susține că adevărul este de partea primarului general al Capitalei:

”Răspunsul este foarte simplu din punct de vedere statutar : eu nu sunt mebru CEx . Din CEx fac parte preşedinţii de organizaţii şi membrii Biroului Permanent (vicepreşedinţii PSD). Astfel eu nu aveam cum să-mi exprim punctul de vedere în interiorul CEx. Am făcut acest lucru prin declaraţii publice, la presa prezentă la CEx-ul de la Neptun. Şi nu este vorba de poziţionarea de partea cuiva ci de poziţionarea în favoarea aflării adevărului. În acest caz, eu cred că dna Firea are dreptate, că spune adevărul.”, a declarat Mihai Tudose, deputat PSD și fost prim-ministru al României într-un interviu pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

Cât privește propunerile făcute conducerii PSD de senatorul Ecaterina Andronescu de reformare a PSD și de retragere a actualului guvern, Mihai Tudose este de părere că răspunsurile conducerii la un demers elegant este cel puțin ciudat:

”Cu această întrebare intraţi în adevărată problemă …. lipsa de dialog şi acceptare a faptului că pot exista şi alte opinii sau abordări ale unor probleme interne de partid sau asupra unor evenimente. În ianuarie, dl Bădălău, preşedinte executiv la acea dată, a supus atenţiei CEx-ului o serie de probleme. Un demers elegant, făcut cu bună credinţă. Nu a fost nicio reacţie a conducerii. Dna Andronescu a dorit să pună în dezbatere internă un set de probleme şi soluţii în cadrul Congresului. Nu a avut ocazia, nereuşind să ia cuvântul … Aceste situaţii lasă urme … Şi, aşa cum am mai declarat, nu putem susţine că totul e perfect şi nu există nici o problemă….Iar atâta timp cât unii nu spun, alţii nu ascultă pe cei care totuşi spun ceva … lucrurile nu se vor aşeza de la sine …”, a mai spus fostul premier.

Share Page

Close