facebook
Politica

Tariceanu se vede deja presedintele Romaniei! A anuntat ce va face imediat dupa ce ajunge la Cotroceni

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu s-a decis dacă va candida la președinția României, în 2019! Liderul ALDE a anunțat, la Antena 3, că o eventuală candidatură va fi decisă alături de PSD.

Însă, deși nu e decis, șeful Senatului recunoaște că se pune deseori în pielea președintelui.

”Nu e un lucru simplu şi nici nu am discutat în cadrul coaliţiei, unde va trebui să luăm la un moment dat o decizie deloc simplă, care trebuie să materializeze formula în care vom merge.

Vom merge cu un singur candidat sau vom merge cu un candidat fiecare din formaţiunile noastre. N-aş spune că e un lucru de care să mă sperii, dar nici nu sunt în momentul acesta mânat de o ambiţie nemăsurată. Niciodată în politică, eu, cel puţin, nu am procedat în felul acesta. Cred că cei care au ambiţii necontrolate şi nemăsurate ajung să facă greşeli. Am fost prim-ministru şi poate un pas mai sus, altul nu mai există, ar fi nu o candidatură, am mai candidat şi în 2014, dar sigur, funcţia prezidenţială, care nu pot să spun că nu este un lucru care mă preocupă.

De foarte multe ori stau şi mă întreb cum ar trebui să fie mandatul de preşedinte, cum aş face eu mandatul de preşedinte, ce trebuie să fac pentru România, pentru că până în prezent eu văd o mare diferenţă între ce scrie în Constituţie, cum este descris rolul preşedintelui şi ceea ce se întâmplă în realitate. Am asistat în aceşti aproape 30 de ani la nenumărate conflice între instituţia prezidenţială, Guvern, Parlament, şi eu cred că lucrul acesta ar trebui la un moment dat încheiat.

Un alt stil de preşedinţie, care să încerce să evite conflictele sau să le soluţioneze, nu să le amplifice. Ce ar putea să facă România dacă în loc să fie blocată în tensiuni, conflice, am sta să fim într-o fază de construcţie. Stau și mă întreb ce aș face eu ca președinte, cum trebuie să fie mandatul de președinte, ce aș face eu pentru România. Trebuie un alt stil de președinte, care să soluționeze conflictele, să nu le amplifice. Nu mă interesează numai blazonul sau cartea de vizită. ”Domne am fost președinte!”. Ce am făcut ca președinte?”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Share Page

Close