facebook
Angajari

Tot mai multe companii anunta ca nu vor mari salariul brut de la 1 ianuarie 2018: E vorba de respect!

150429 _SCHAEFFLER_Wankstabilisator_ u.a. mit: Vorst. Prof Dr. Peter Pleus / Ltg Chassis Wagner / Feser Produktlininen Leiter SCHAEFFLER AG , Veranstaltungsort: Schweinfurt Schaeffler AG 91074 Herzogenaurach, Industriestrasse 1-3 © BERNY 29.04.2015 / [email protected] / 0170 2015199 /

Tot mai multe companii anunta ca nu vor mari salariile brute de la 1 ianuarie 2018, in ciuda garantiilor pe care vantura la TV politicienii de la Putere.

Ultima pe lista este producătorul de componente auto Schaeffler, care are peste 4.300 de angajaţi pe plan local, si care nu va majora salariile brute ale angajaţilor ca urmare a transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat de la 1 ianuarie 2018.

Oficialii companiei au spus însă că vor lua măsuri astfel încât veniturile nete ale angajaţilor nu vor fi afectate. Diun păcate, reprezentanții companiei nu spun care sunt aceste măsuri (prime, bonusuri?) și dacă angajații sunt de acord să aibă netul mai mic pe cartea de muncă, fără aceste măsuri compensatorii.

„Compania Schaeffler nu a recurs la o politică de majorare a salariilor brute, dar a luat măsurile necesare pentru a menţine nivelul venitului net al fiecărui angajat prin masuri de compensare.

Ca şi direcţie de viitor poate fi benefică o aliniere la modelele legislative vestice, aplicând o abordare consecventă, transparentă şi cu respect faţă de cei implicaţi sau afectaţi de proces”, au transmis reprezentanţii Schaeffler România, preluați de Ziarul Financiar

Schaeffler România produce în Braşov componente pentru industria auto şi constructoare de maşini şi pentru industria eoliană.

Share Page

Close