facebook
Social

Tragedie: La doar 18 ani, unul dintre cei mai promitatori tineri din Romania s-a spanzurat!

Casian D. avea numai 18 ani când a decis să-și pună capăt zilelor. Era un elev –  model la Colegiul Național „G. Lazăr”, în clasa a XII-a. Anul acesta, avea examenul de Bacalaureat și se pregătea pentru admiterea la facultate. Voia să se facă medic. Însă, pe data de 17 ianuarie, a fost găsit mort, într-o anexă din gospodărie. Se spânzurase.

Joia trecută, în jurul orei 17:00, polițiștii din Orlat au fost sesizați de decesul unui adolescent. Ajunși la fața locului, polițiștii au găsit un băiat de 18 ani spânzurat.

„Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Orlat au fost sesizați, prin apel 112, în legătură cu faptul că, pe raza localității Orlat, într-o anexă gospodărească, a fost găsită o persoană spânzurată, un adolescent în vârstă de 18 ani, din localitate. În urma intervenției medicale, s-a constatat că adolescentul este decedat. În cauză, la nivelul Secției 6 Poliție Rurală Orlat s-a deschis un dosar de cercetare penală în rem privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, urmând a se stabili circumstanțele care au condus la acest eveniment nefericit”, arată Elena Welter, purtător de cuvânt IPJ Sibiu.

Casian D. studia la profilul Științe ale Naturii și nu a fost niciodată un elev-problemă, ba din potrivă, era printre cei mai buni elevi ai clasei. Chiar dacă directorul colegiului nu a avut ore la clasa acestuia, îl știe drept un elev-model.

„Din păcate, nu predau la clasa lui. Însă, m-am interesat după eveniment, am discutat cu profesorii, cu dirigintele, cu profesorul consilier scolar și am constat ca nu avea nicio problema la clasă. Era printre cei mai buni. Nu a avut nici probleme de disciplină, nu absenta. Nu a fost în evidența profesorului consilier școlar”, spune Gabriel Negrea, directorul Colegiului Național „G. Lazăr”.

Acesta făcea pregătiri pentru admiterea la Facultatea de Medicină. Însă, nu neglija celelalte materii. Ba mai mult, directorul spune că tânărul avea câțiva colegi pe care îi ajuta la matematică. „Elevul făcea naveta zi de zi. Atât noi, profesorii, cât și colegii de clasă suntem foarte afectați”, mai spune Gabriel Negrea.

Share Page

Close