facebook
Sanatate

Tranzactie uriasa: Un nou lant de farmacii ajunge in Romania! Este printre cele mai mari din Europa!

Lanțul internațional de farmacii Dr.Max a finalizat contractul de achiziție a grupului A&D Pharma, se arată într-un comunicat al Penta Investment, proprietarul Dr.Max, cel mai mare lanţ de farmacii din Europa Centrală.

„A&D Pharma Group va avea un nou proprietar. Achiziția grupului va aduce un aport semnificativ noului proprietar, Dr.Max, care desfășoară afaceri în Cehia, Slovacia, Polonia, Serbia și Italia. Tranzacția mai trebuie să obțină acordul autorităților pentru concurență, dar valoarea acesteia nu va fi făcută publică”, se arată în comunicat.

A&D Pharma deține rețelele Sensiblu și Punkt, distribuitorul Mediplus în Romania și A&D Pharma Marketing & Sales – una dintre cele mai mari platforme de marketing și vânzări farmaceutice din Europa Centrală și de Est.

Dr.Max operează deja 31 de farmacii în România de la preluarea rețelei de farmacii Arta în luna iunie a acestui an. În urma preluării celor 631 de farmacii, a principalului distribuitor de medicamente și a diviziei de Marketing & Sales, cu un total de 4.500 de angajați, Dr.Max va deveni liderul pieței farmaceutice din România, spune compania.

„Prin achiziția grupului A&D Pharma, Dr.Max își întărește prezența în Europa Centrală și își consolidează poziția de lider în segmentul serviciilor complete de sănătate din Europa”, a declarat Leonardo Ferrandino, CEO al Dr.Max.

„Facem tot ce ne stă în putere să câștigăm încrederea deplină a pacienților noștri,” a spus Leonardo Ferrandino, adăugând:”am adus lanțul nostru de farmacii în poziția de lider de piață, în special în Cehia, Slovacia și Polonia, în principal prin serviciile profesioniste, calitatea produselor și accesibilitatea oferite. Compania noastră angajează profesioniști de top pentru a asista pacienții și a adresa nevoile lor reale”.

Dr.Max operează peste 1.300 de farmacii în Europa Centrală și de Est cu vânzări totale de 1,25 miliarde euro. Preluarea grupului A&D Pharma va spori vânzările Dr.Max la peste 2,3 miliarde euro iar compania va deveni un jucător pan-european cu peste 12.000 de angajați.

Dr.Max este deținut de Penta Investments, care a dezvoltat și continuă să dezvolte cu succes numeroase proiecte de sănătate în Europa Centrală și de Est. Pe lângă farmacii, compania acordă atenție deosebită și administrării de spitale și instituții medicale, iar portofoliul său include și o companie de asigurări de sănătate în Slovacia. Penta este un grup de investiții din Europa Centrală fondat în 1994. Pe lângă sectorul de sănătate, grupul desfășoară și activități de servicii financiare, producție, retail, dezvoltare imobiliară și mass-media. Companiile din portofoliul grupului angajează peste 32.000 de persoane iar activele grupului se ridicau la 8,5 miliarde euro în 2016. Penta desfășoară activități în mai mult de zece țări europene și are reprezentanțe în Praga, Bratislava și Varșovia.

Share Page

Close