facebook
ACTUALITATE

Tudorel Toader ii da cea mai grea lovitura lui Dragnea: Penalii n-au ce cauta la conducerea statului!

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, susține propunerea președintelui Klaus Iohannis de modificare a Constituției în sensul introducerii unui principiu al integrității, în așa fel încât persoanele cu probleme penale să nu mai ajungă în fruntea statului. Propunerea lui Klaus Iohannis este o lovitură pentru Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, cei doi președinți ai Camerei Deputaților și Senatului, care au probleme penale.

„Da, Constituţia trebuie modificată. Am fost judecător 10 ani, au fost numeroase decizii interpretative ale Curţii Constituţionale, decizii care au clarificat anumite prevederi. Din moment ce decizia Curţii interpretativă a clarificat parţial anumite prevederi, înseamnă că la o revizuire, acele decizii vor fi luate în considerare”, a declarat Tudorel Toader la plecarea din sediul CSM, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor.

În cadrul şedinţei de prezentare a raportului pe 2017 şi alegerea unei noi conduceri a CSM, preşedintele Iohannis a spus că este obligatoriu ca principiul integrităţii să fie introdus în Constituţie pentru ca persoanele cu probleme penale să nu mai poată ocupa funcţii înalte în stat.

„Sistemul electoral a fost aşa construit, că accesul acestor persoane a fost posibil. Personal, sunt convins că dacă ne-am apuca să discutăm Constituţia, este obligatoriu să introducem principiul integrităţii chiar în Constituţie”, a afirmat preşedintele.

Sursa: stiripesurse.ro

Share Page

Close