Lonely Planet a inclus un sat din Romania in topul celor mai colorate destinatii de vacanta din Europa!

Lonely Planet, celebrul site cu recomandări de vacanță, a făcut un top al celor mai „colorate” destinații europene, în care a inclus și satul Ciocănești, din Suceava.

„Munții Carpați. Numele evocă vampiri, vârcolaci și păduri fermecate. Totuși, în regiunea istorică Bucovina, Ciocănești distruge clișeele înfricoșătoare: până la urmă, ce ar putea fi mai puțin înspăimântător decât un sat întreg pictat asemenea ouălor de Paște?”, spune autoarea ghidului, Tamara Sheward, potrivit Profit.ro.

Autorea le recomandă celor care ajung la Ciocănești să viziteze și mănăstirile din zonă și vorbește de culoarea unică a bisericii Voroneț.

La Ciocănești, ideea de a picta casele a plecat de la o localnică, Leontina Țăran. Prin anii `50, aceasta a chemat un meșter care i-a decorat pereții cu motive care apar pe ouăle încondeiate și costumele populare.

Consiliul Local din Ciocănești a luat o decizie în urmă cu câțiva ani prin care toate casele care se vor construi să fie obligate să-și picteze pereții și să păstreze tradiția de zeci de ani.

„Întâi tencuiesc cu ciment, var și nisp, după ce se uscă pun var, ciment și nisp și cu un model desenez deasupra și-l sculptez cu ceva anume care trebuiește sculptat. După ce se uscă îl vopsesc, dau culoarea varului și apoi dau modelul național cu diferite culori, unul vrea negru, altul vrea maro , altul vrea bej”, a explicat meșterul popular Silvia Șcheul, pentru Digi24.

În 2004, Ciocănești a fost declarată comună-muzeu, „ca urmare a caracterului său unitar și unic în țară și în lume, prin motivele naționale tradiționale, sculptate pe fațadele caselor majorității gospodăriilor din Ciocănești și Botoș”, se arată pe site-ul comunei.

Pe majoritatea caselor din Ciocănești este un brâu cu motive geometrice. De asemenea, mai apare și spicul de grâu, care semnifică bogăția, dar și alte simboluri care au legătură cu principala ocupație din zona, oieritul și urcatul oilor la munte.

Tu ce faci in week-end? Se deschide cel mai frumos Targ de Craciun din Romania!

În acest sfarsit de saptamana, in data de 17 noiembrie se va deschide Târgul de Crăciun de la Sibiu, cel mai frumos din România, considerat a fi cel mai frumos de acest gen din Romania.

Organizatorii Targului de Craciun din Sibiu au scris pe facebook: „Inaugurarea festiva a Targului de Craciun din Sibiu 2017 va fi una cu lumina si muzica – asa cum ne-am obisnuit an de an.

Anul acesta, vor urca pe scena celebrul naist Radu Nechifor, impreuna cu formatia sa, iar Ozana Barabancea va fi invitatul special. Impreuna vor parcurge un repertoriu vast, cu tema de Sarbatori, care va crea o atmosfera calda si placuta.

Asa cum in anul 2007, primul an in care Sibiul a gazduit Targul de Craciun, acesta a fost inaugurat de maestrul Gheorghe Zamfir, asa dorim sa punem bazele unei traditii de inaugurare a acestui eveniment traditional cu un concert de nai”.

Tot pe Facebook, Targul de Craciun din Sibiu a scris: „V-ați înscris deja la Atelierul lui Moș Crăciun? În fiecare an, peste 4.000 de copii vizitează Atelierul lui Moș Crăciun și învață să facă biscuiți copți proaspăt, lumânări, să picteze turtă dulce și să realizeze decorațiuni cu tehnica Pixel Art.

Atelierele se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani. Participanții vor păstra mica lor “operă de artă“ și vor primi diplome de „calificare” și vor primi și câte o fotografie de grup.

Învățătorilor/educatorilor li se eliberează un certificat pentru participarea la activități extrașcolare.

Pentru școli, grădinițe și grupuri organizate: participarea la ateliere se face de luni până vineri, cu începere între orele 08:00 și 16:00 și durează o oră. Vizita de face doar în baza unei programări efectuate online, folosind formularul special, în limita locurilor disponibile”.

Sursa: romani-buni.info

Senatul a aprobat o noua sarbatoare nationala: Vom avea zi libera de la stat!

Ziua de 18 decembrie urmează să fie declarată zi de sărbătoare națională, potrivit unui proiect de lege adoptat recent de către Senat. Acesta a fost trimis la Camera Deputaților, cameră decizională, relatează avocatnet.ro.

Propunerea legislativă pentru instituirea Zilei Minorităţilor Naţionale din România a primit luni votul senatorilor și prevede declararea zilei de 18 decembrie ca zi de sărbătoare națională. Au fost 92 de voturi „pentru” și nu s-au înregistrat voturi împotrivă.

Potrivit inițiatorilor, în România, ziua de 18 decembrie este deja sărbătorită în fiecare an, iar acest proiect de act normativ nu face altceva decât să includă această zi pe lista zilelor de sărbătoare națională.

Proiectul de lege prevede ca ziua de 18 decembrie să devină zi de sărbătoare națională, nu și zi liberă.

Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt stabilite numai prin Codul muncii. Prin urmare, lista de sărbători legale și nelucrătoare va rămâne neschimbată:

  • 1 și 2 ianuarie;
  • 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române);
  • prima și a doua zi de Paște;
  • 1 mai (Ziua Muncii);
  • 1 iunie (Ziua Copilului);
  • prima și a doua zi de Rusalii;
  • 15 august (Adormirea Maicii Domnului);
  • 30 noiembrie (Sfântul Andrei);
  • 1 decembrie (Ziua Națională a României);
  • 25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun).

FOTO – Cum arata cel mai mare resort de golf din Romania, care se deschide in cateva zile!

Theodora Golf Club din localitatea Teleac, comuna Ciugud, județul Alba, se deschide pe 15 octombrie, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Cel mai mare resort de golf din România a costat 15 milioane de euro şi oferă o serie de facilități de cazare și relaxare unice, clasificate la standardul de patru stele plus.

„Suntem extrem de încântați să anunțăm lansarea Theodora Golf Club, un proiect cu viziune pe termen lung, născut din pasiunea pentru golf, un sport pe care îl practic de peste 10 ani. Complexul își propune să devină o destinație pe harta turismului românesc și să crească potențialul turistic al zonei, la nivel național și internațional datorită poziționării sale excelente, chiar în inima țării, în una dintre cele mai valoroase zone românești. Theodora Golf Club este o atracție unică în țară și în lume, ce se remarcă în toate serviciile și facilitățile sale prin atenția la detalii, oferind o experință de relaxare complexă”, spune Ioan Popa, Președintele Theodora Golf Club, care este şi propritartul Transavia.

Lucrările de construcţie au durat doi ani şi poartă semnătura unei întregi echipe de profesioniști atât din țară, cât și din străinătate. Pentru jucători, terenul de golf va fi deschis în primăvara anului viitor.

Principala atracție a complexului este terenul de golf, cu o suprafață de 56 ha, pe care se desfășoară cele 18 parcursuri, fiind cel mai mare teren de golf din țara noastră. O premieră este reprezentată de faptul că terenul de golf va avea cel mai lung parcurs din Europa– PAR 6, de 735 de metri.

Theodora Golf Club este situat la maximum 10 minute cu mașina față de Alba Iulia, fiind totodată o destinație de interes pentru turiștii străinii.

Complexul mai cuprinde un ansamblu de 14 vile cu 82 de camere duble la standard de patru stele plus, care vor fi disponibile spre rezervare, începând cu 15 octombrie.

Resortul TGC este situat pe o suprafață totală de peste 62 ha, din care cea mai generoasă parte este alocată terenului de golf (56 ha), iar cele şapte ha sunt ocupate de vilele resortului și alte facilități. În arhitectura sa regăsim 14 vile pentru cazare, 5 vile în regim privat, 1 sală conferințe, 1 piscină exterioară, clădirea administrativă a clubului care înglobează un driving-range indoor, pro-shop, vestiare, lounge bar și restaurantul fine dining.

În completarea facilităților de cazare, resortul deține un restaurant cu o capacitate de 160 de locuri în interior și 100 locuri pe terasă, ce oferă turiștilor și publicului larg un meniu select, cu preparate fine dining și băuturi rafinate. De asemenea, resortul dispune de o piscină exterioară în sezonul cald. Noul resort se poziționează ca o destinație și pentru mediul de afaceri românesc, locația dispunând de o sală de conferințe de 70 de locuri, precum și de o sală pentru întâlniri de business mai restrânse.

FOTO-VIDEO Prima zapada in Muntii Fagaras: E un loc minunat!

Cei care au vizitat sâmbătă Transfăgărășanul și Bâlea Lac au avut parte de o porție serioasă de zăpadă. Administrația Națională de Meteoroloige anunță că de luni, 25 septembrie, vremea se va încălzi, ajungându-se la maxime de chiar 25 de grade în timpul zilei.

TRANSILVANIA
Din data de 25 septembrie, este estimată o creștere a temperaturilor ce se vor putea
situa în mare parte din timp peste normele sfârșitului de septembrie, cu 19…22 de grade ziua și 6…10 grade noaptea, în medie.

Brumboiu Sorin: Un Loc minunat si prima zapada la Balea lac

BANAT
Din data de 25 septembrie, este estimată o creștere a temperaturilor ce se vor
putea situa în mare parte din cea de-a doua săptămână ușor peste normele sfârșitului de
septembrie, cu 22…25 de grade ziua și 10…12 grade noaptea, în medie regională.

În intervalul 20-22 septembrie vor fi averse pe arii extinse și local mai importante
cantitativ, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creștere spre sfârșitul lunii.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere:Astăzi, 23 septembrie, intervenţie de deszăpezire pe Transfăgărăşan”

Vezi aici Video:

CRIŞANA
Din data de 25 septembrie, este estimată o creștere a temperaturilor ce se vor putea situa în marea parte din timp peste
normele sfârșitului de septembrie, cu 21…24 de grade ziua și 9…12 grade noaptea, în medie regională.

În intervalul 20-22 septembrie ploile se vor semnala pe arii extinse și local vor fi mai
importante cantitativ, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creștere spre
sfârșitul lunii.

MARAMUREŞ
Din data de 24 septembrie, este estimată o creștere a temperaturilor ce se vor putea situa în majoritatea zilelor din cea de-a doua săptămână ușor peste normele
sfârșitului de septembrie, cu 22…24 de grade ziua și 9…11 grade noaptea, în medie
regională.

MOLDOVA
Din data de 25 septembrie, este estimată o creștere a
temperaturilor ce se vor putea situa în mare parte din timp peste normele sfârșitului de
septembrie, cu 21…23 de grade ziua și 6…10 grade noaptea, în medie regională.

Iubesc Sibiul: La Bâlea-Lac ninge … dacă vă era dor de zăpadă 23 septembrie 2017.

Vezia ici Video:

DOBROGEA
Din data de 24 septembrie este estimată o creștere ușoară a temperaturilor, astfel că cele maxime vor fi de 23…26 de grade, iar cele
minime de 14…16 grade, în medie regională.

MUNTENIA
O creștere de temperatură este estimată din 25 septembrie, astfel că pentru cea de-a doua săptămână valorile să se situeze
în jurul sau chiar peste cele normale în această perioadă din an.

Sergio Barbu: Ceată şi zăpadă la cota 2000 – la Bâlea Lake.
(foto: adevarul.ro)

OLTENIA
O creștere de temperatură este estimată din 25 septembrie, astfel că pentru cea de-a doua săptămână valorile să se situeze în jurul sau chiar peste cele normale în această perioadă
din an.

Sursa: Romani-buni.info

Wizz Air a lansat rezervarile de bilete de avion fara nume

Compania aeriană low cost, Wizz Air a introdus un nou serviciu numit „Flexible Travel Partner”, care le va permite clienţilor să efectueze o nouă rezervare fără să includă numele tuturor pasagerilor la acel moment.

Serviciul poate fi folosit doar în cazul unei rezervări pentru maximum nouă persoane. Însă, la momentul achiziţionării Flexible Travel Partner, călătorii Wizz Air trebuie să furnizeze doar un singur nume. Clienţii pot furniza celelalte nume în orice alt moment accesând rezervarea online, înainte de termenul limită pentru check-inul electronic. Noul serviciu este disponibil pentru o taxă de numai 47 de lei / pasager/zbor, informează zf.ro

Acest produs a fost conceput pentru acei pasageri care doresc să îşi rezerve din timp călătorii la preţ redus, dar nu sunt încă siguri care le vor fi partenerii de drum, spun reprezentanţii Wizz Air.

„Aveţi posibilitatea de a adăuga numele partenerilor de călătorie accesând rezervarea, apoi completând numele lipsă înainte de check-in. Partenerul dumneavoastră de călătorie poate efectua check-inul numai după ce numele acestuia a fost furnizat. Reţineţi că în cazul în care nu furnizaţi numele niciunuia dintre partenerii de călătorie flexibili, vom considera acest lucru o anulare a rezervării pentru toţi partenerii de călătorie pentru care nu aţi introdus numele“, se arată în comunicatul operatorului low-cost Wizz Air.

Wizz Air a mai introdus recent un seviciu care le permite pasagerilor să îşi blocheze preţul selectat pentru o perioadă de 48 de ore.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est. Operează o flotă de 85 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă peste 550 de rute de la 28 de baze, ce asigură conexiunea între 142 de destinaţii din 43 de ţări. Compania are 3.300 de angajaţi şi a transportat 23,8 milioane de pasageri în anul fiscal ce s-a încheiat în 31 martie 2017.

FOTO – Caine abandonat in Muntii Fagaras si gasit de un turist! L-a carat in spate pana jos

Un turist care urma traseul Valea lui Stan, din Munții Făgăraș, a salvat un câine blocat pe stânci. Patrupedul nu putea înainta și nu se putea întoarce singur, ceea ce, cel mai probabil l-ar fi dus la moarte.

FOTO: Mona Chipuc

Salvarea câinelui a venit însă de la un bărbat care l-a văzut și a decis să-l treacă toate obstacolele, urcând scări cu el și ținându-l în brațe pentru a-l duce într-un loc sigur, salvându-l astfel de la moarte.

Curajul turistului a fost surprins în fotografiile de mai sus, trimise de o telespectatoare Digi24.

Americanii lauda Romania intr-un mod fara precedent! Huffington Post: E cea mai frumoasa tara din Europa!

Cetati care dateaza din epoca medievala, castelele inconjurate de misterul contelui Dracula, peisaje de munte si o multime ce pare infinita de fortarete si biserici. Si nu uitati de Transfagarasan – cel mai spectaculos drum din lume.
Inconjurata de Marea Neagra, fluviul Dunarea si traversata de Muntii Carpati, frumusetea naturala si diversitatea culturala a Romaniei va vor surprinde, scrie Huffington Post intr-un articol intitulat “Este Romania cea mai frumoasa tara din Europa? S-ar putea sa fie.”

Romania, in special Transilvania, gazduieste cateva dintre cele mai bine conservate orase medievale ale Europei, aminteste Huffington Post.

Huffington Post aminteste, in articol, de Bucuresti, supranumit candva “micul Paris”, dar si de Sibiu, Brasov, Sighisoara – singura cetate medievala locuita din Europa, inclusa in patrimoniul UNESCO, si de satele din Transilvania: Saschiz, Biertan sau Sibiel.

Nici castelele nu sunt uitate – Peles si Bran- si nici cetatile Rupea, Cristian si Rosnov.

Autoarea articolului mai scrie ca Transfagarasanul este “cel mai spectaculos drum din lume”.

Un oras din Romania va avea cel mai mare aquapark din Europa de Est! Investitie de 15 milioane de euro

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat, vineri, că va fi lansat studiul de fezabilitate pentru Aquapark-ul oraşului, care va fi “cel mai tare din această parte a Europei”. Valoarea investiţiei va fi cuprinsă între 10 şi 15 milioane de euro, scrie Mediafax.

Nicolae Robu a declarat că Aquapark-ul va fi realizat cu bani din bugetul local, în perioada imediat următoare fiind lansat studiul de fezabilitate.

“Vom da drumul la studiul de fezabilitate pentru Aquapark-ul Timişoarei. Vreau să facem un aquapark pe banii noştri. Oradea a putut să facă un aquapark pe fonduri europene pentru că avea într-o anumită zonă un areal cu statut de staţiune şi în staţiuni se pot face astfel de dezvoltări pe bani europeni. Timişoara nu are un astfel de areal cu statut de staţiune. Ne gândim să-l realizăm în Mehala, în zona Aeroportului Cioca sau undeva înspre Pădurea Bistra. Dacă spun că facem, facem. Nu puteam mai devreme să-l realizăm, pentru că oraşul trebuia mai înainte modernizat în ceea ce priveşte infrastructura de mobilitate”, a afirmat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timişoarei, Aquapark-ul va fi mai “tare” decât cele din Szeged sau Oradea, iar edilul-şef se gândeşte să facă un împrumut bancar, în condiţiile în care rata de îndatorare a Primăriei ar fi printre cele mai mici din ţară.

“Aquapark-ul Timişoarei chiar va fi cel mai tare din această parte de Europă. În mod sigur avem Aquapark în anul 2021. Cel târziu în 2020 va fi inaugurat, tehnologiile de realizare a aşa ceva sunt destul de bine puse la punct şi credem că într-un an, doi se poate realiza. Dacă lucrurile merg bine cu licitaţia, poate chiar în 2019 va putea fi finalizat. Cu veniturile noastre proprii îl facem. Vrem să ne asumăm obiective foarte mari pentru că vrem să facem şi un împrumut bancar”, a mai declarat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei a precizat că s-a inspirat din mai multe locuri pe care le-a vizitat, printre care şi un aquapark din SUA.

“Sunt amator de astfel de obiective, muncim mult şi avem nevoie şi de refacere. Aquapark-ul va avea şi multe bazine, şi un sistem de tobogane pe care nu-l veţi mai găsi niciunde în zonă, tiroliană. Eu am nişte idei, sunt un tip cu imaginaţie. M-am inspirat din ce am văzut din diverse locuri, de-aia spun că va fi cel mai tare. Unele lucruri le-am văzut în SUA. Facem o combinaţie de elemente pe care le-am văzut în diverse locuri, va ieşi ceva foarte tare. Trebuie iar să facem un efort propriu, dar îl vom face. Nu se poate mai devreme de prima jumătate a anului 2018 să înceapă lucrările”, a spus Robu.

Sursa: Mediafax

Proiect turistic unic in Romania: Sat indian Cherokee in Muntii Bucegi!

Un proiect spectaculos este anunțat de administratorii Cold Mountain Residence. Aceștia vor construi un sat indian tip Cherokee pe domeniul

Pe Facebook, Cold Mountain Residence a scris:

„Un nou proiect COLD MOUNTAIN EVENTS…incepe!

Cumpana Lake este situata intr-un cadru mirific pe Valea Glajeriei, Râșnov, Brașov, langa liziera padurii, pe un teren de 10.000 mp, la dispozitia turistilor. Este o constructie unde modernul se imbina perfect cu rusticul. Atmosfera calda face ca fiecare clipa petrecuta in Inima Bucegilor sa fie una de neuitat.
Fauna si flora bogata din imprejurimi ofera ochiului imagini care odata intiparite in minte, te face sa revi mereu in Inima Bucegilor.

Vei fi inconjurat de ospitalitatea oamenilor locului, de paduri suple de brazi, lacul cu pastrav salbatic si piscina exterioara-supraterana

Există 3 terase și un bar deschis la piscină. În fiecare weekend va fi un Grand Party la piscină

Sursa: Romani-buni.ro

New York Times face Romaniei una dintre cele mai frumoase prezentari de care s-a bucurat tara noastra vreodata!

Dionne Searcey, coordonatoarea biroului pentru Africa de Vest de la celebra publicație americană „The New York Times” a povestit într-un articol cum s-a desfășurat vacanța de o săptămână pe care a petrecut-o în România alături de soțul său și de cei 3 copii, scrie greatnews.ro.

Concluzia la care a ajuns este că vacanța de aici a fost cea mai frumoasă excursie cu familia pe care a făcut-o vreodată.

În toamna anului trecut, ea și soțul său s-au decis să plece alături de cei 3 copii o săptămână în București și în Transilvania. Au ales un traseu care includea două zile în București, precum și o excursie cu mașina până la Brașov și în Munții Carpați.

„De ce România? Toți prietenii noștri ne-au întrebat acest lucru. Pentru ei părea o alegere ciudată pentru o vacanță în Europa. Dar noi nu ne doream turism de masă și voiam să petrecem mai mult timp în natură decât ne-ar fi putut oferi destinații precum Londra sau Madrid. Însă motivul principal pentru care am ales România e că e un chilipir în comparație cu alte țări de pe continent”, povestește Dionne în articolul său apărut în „The New York Times”.

„Aici găsești străduțe pietruite ce seamănă cu cele englezești, castele vechi ce rivalizează cu cele de pe Valea Loarei și munți cu crestele acoperite de zăpadă precum în Alpi. Atracții turistice la o treime din prețul oferit de țările vecine din vest”, completează ea.

Jurnalista mai povestește că ea și soțul său au căutat mult până să găsească vacanța perfectă alături de copii:

„Ne-am târât copiii după noi la Roma și la Atena într-un tur de 10 zile al muzeelor și al siturilor arheologice, însă judecând după cât de mult s-au plâns, copiii nu au fost încântați. (…) A fost dificil de navigat prin mulțimea de oameni de la Capela Sixtină. (…) În Grecia le-a plăcut mâncarea, dar urcușul până la Parthenon a fost istovitor”.

hotelul continental
Hotelul Continental. Foto: Ștefan Jurcă (Flickr)

„Soțul meu a diagnosticat problema drept una urbană. Copiii au nevoie să alerge în natură, a spus el, insistând ca în această nouă vacanță să petrecem mai mult timp afară. Un coleg al lui tocmai se întorsese din România și i-a povestit despre drumeții montane, mâncăruri bune și hoteluri care nu i-au distrus bugetul. Soțul meu a fost cucerit. Faptul că puteam vizita un castel transilvănean cu vampiri despre care se spune că a inspirat povestea lui Dracula era un bonus pentru fiul nostru de 10 ani și pentru fetele noastre gemene de 8 ani”, continuă ea.

În București, s-au cazat la Hotelul Continental, pe care autoarea îl descrie drept „un hotel opulent de la 1800”: „Era minunat: vechi și decorat, dar nu deteriorat, iar prețul era un chilipir comparativ cu cele mai elegante hoteluri din Viena sau din Berlin”.

urs românia
Foto: Nicolas Vollmer (Flickr)

În prima seară petrecută în România au mâncat la restaurantul Caru cu Bere: „Tavanul înalt decorat cu sticlă pictată și balcoanele din lemn negru îl făceau să semene mai degrabă cu nava unei capele decât cu ceea ce este în realitate: un bar belle epoque de la sfârșitul secolului XIX. Copiii au spus că e superb”.

Au mâncat carne de porc, cârnați de porc umpluți cu brânză și ciorbă de fasole – toate au costat foarte puțin față de cât ar fi costat o masă similară tradițională în Paris.

Familia a plecat apoi spre Peleș, unde copiilor le-a plăcut foarte mult camera decorată în stil turcesc cu faianță colorată și lămpi: „Tronurile, coroanele și candelabrele amplasate într-o sală cu oglinzi au fost și ele minunate”.

therme locuri de muncă
Foto: Pagina de Facebook Therme

Au urmat o drumeție la Canionul 7 scări, vizitarea orașului Brașov, a castelului Bran și o vizită la un observator de urși, unde au așteptat aproape o oră pentru a vedea urși în libertate. Însă așteptarea a meritat:

„Brusc, 3 pete au apărut în raza noastră vizuală: o mamă cu 2 pui adorabili. I-am privit cum scotoceau prin iarbă, puii rostogolindu-se unul peste altul și am fost uimiți când am observat un mascul uriaș care urmărea familia de pe un deal din apropiere. A venit rapid la vale, dar mama și-a luat puii și a plecat exact la timp. Un final fericit pentru propriul nostru film în natură”.

Excursia în România s-a încheiat la Therme, în București, pe toboganele încâlcite și la relaxare în piscinele tropicale: „Pentru cei mici, aceasta a fost cea mai tare parte a excursiei”.

castelul peleș
Foto: Remus Pereni
Sursa: greatnews.ro

Efectele infrastructurii din Romania: Zeci de turisti americani au venit sa viziteze Bucovina cu un avion privat!

Pentru a doua oară în acest an, o agenţie de turism a dus în Bucovina 55 de americani – aflaţi într-un sejur exclusivist în Asia şi Europa.

Oaspeţii, care au plătit pentru excursie câteva zeci de mii de dolari, au aterizat cu un avion privat şi au fost cuceriţi imediat de frumuseţea locului, anunta stirileprotv.ro.

Avionul vopsit tot în negru – un Boeing 757 modificat pentru a le oferit pasagerilor condiţii de lux – a aterizat pe aeroportul din Suceava dimineaţă. La bord, erau 55 de turişti americani. Fiecare cuplu a plătit câte 80.000 de dolari pentru un sejur exclusivist în ţări din Asia şi Europa.

Imediat ce au coborât din aeronava, oaspeţii au fost urcaţi în autocare şi duşi să viziteze mănăstirea Voroneţ şi zone frumoase din Gura Humorului. La prânz, au poposit la o fermă şi au gustat din bunătăţile locului.

Un localnic s-a oferit să-i plimbe cu căruţa, dar a fost refuzat, pentru că programul vizitei fusese de înainte stabilit.

Localnic: “Sunt o grămadă de turişti aici, la noi, în Voroneţ. Mai înainte a fost un grup de turişti străini care au fotografiat calul. Ghidul m-a întrebat câte kilograme are calul, cu ce e potcovit.”

Turiştii au ales să viziteze Bucovina – atraşi de bisericile de secole şi oamenii primitori, dar şi de munţii plini de verdeaţă şi pajistele nesfârşite.

Acestea sunt – de altfel – motivele pentru care zona este mereu plină.

Turist din Italia: “Am ajuns să vizitez mănăstirile cu o prietenă. Cred că ne vom întoarce şi în decembrie să vizităm această zonă, pentru că este cu adevărat frumoasă. Este o perla pentru nordul României. E cu adevărat încântătoare.”

Turist din Vâlcea: “Turiştii sunt impresionaţi de ceea ce văd: arhitectură bisericilor, picturile. Toate sunt plăcute ochiului. Nu vezi oriunde aşa ceva. Noi am fost peste tot. Dar nu e aşa. Sunt pensiuni foarte multe. Minihoteluri şi hoteluri.”

În Bucovina, turiştii sunt atraşi şi de Pietrele Doamnei, de culmile domoale ale Obcinilor Bucovinei şi de impozanţii Călimani. Cu atâtea de văzut, nu este greu de explicat de ce numărul turiştilor a crescut de la an la an.

Claudiu Brădățean, director Centrul de Informare și Promovare Turisitcă Suceava: “Creşterea e undeva la 18%, în condiţiile în care 2016 a fost un an de excelenţă în turismul bucovinean, când a fost vârful de după revoluţie. Creşterea e susţinută şi de una de 14% pentru turiştii străini care au venit în Bucovina.”

Turiştii care au vizitat astăzi Bucovina au fost aduşi de o agenţie care organizează sejururi exclusiviste.

În turul lor, oaspeţii au mai poposit în Portugalia, Lituania, Kîrgîstan, Kazachstan, Iran, Oman şi Albania – iar după ce vor pleca de la noi se vor opri în Spania.

Vezi video pe stirileprotv.ro.