facebook
Monden

Un celebru actor de la Hollywood anunta ca a fost mintit: Am facut reclama unor produse care cauzeaza cancer!

Actorul irlandez Pierce Brosnan, fost interpret al agentului James Bond, a asigurat autoritatile indiene, ca a fost pacalit cu privire la compozitia exacta a produsului de mestecat ce ar contine substante cancerigene si caruia i-a facut reclama, au declarat vineri surse citate de AFP, scrie Agerpres.

Pierce Bronsan este acuzat ca a promovat intr-o reclama un produs cu presupuse substante cancerigene si care creeaza dependenta. Este vorba de reclama in care fostul James Bond promoveaza un brand asociat cu mestecarea tutunului si care a fost difuzata in 2016 in imagini aparute la televiziune, dar si in ziare si pe panouri stradale.

Produsul promovat de Brosnan este un amestec de nuci, seminte, ierburi si condimente, ce trebuie mestecat si apoi scuipat si care, potrivit responsabililor sanatatii, poate provoca cancer al gurii sau al nasului.

In reclama, fost James Bond este vazut luptandu-se cu raufacatori si seducand femei frumoase, inainte de a prezenta o cutie de Pan Bahar. Reclama a fost luata in deradere pe retelele de socializare, dar a si atras atentia autoritatilor locale.

Un oficial din cadrul Departamentului Sanatatii Publice din India a anuntat ca actorul a fost notificat in legatura cu aceasta abatere. Starul in varsta de 64 de ani a fost solicitat sa raspunda la aceste acuzatii, in caz contrar putand fi amendat si riscand chiar doi ani de inchisoare.

In raspunsul sau, actorul a marturisit ca „a fost pacalit” de fabricantul produsului Pan Bahar, „care nu i-a dezvaluit natura periculoasa a produsului”. Brosnan a explicat totodata ca a pus capat contractului sau cu aceasta companie si a promis ca va ajuta autoritatile indiene la desfiintarea unor astfel de campanii, care promoveaza produse periculoase pentru sanatate.

Ashok and Company, care produce Pan Bahar, a refuzat orice comentariu pe aceasta tema, subliniind ca produsul sau nu contine tutun, contrar altor produse de mestecat, precum ‘pan masala’. India interzice orice publicitate la tutun sau alcool.

Share Page

Close