facebook
Economie

Un nou gigant german pune stapanire pe Romania! Tranzactia anului!

Un gigant este pe punctul de a se forma pe piața locală. Cosiliul Concurenței și-a dat acordul prin care un cunoscut producător german va achiziționa un colos din România. 

Potrivit capital, nemții de la Xella vor achiziționa Macon, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din țara noastră. Astfel, compania va controla patru puncte de producţie la Deva, Oradea, Târgu-Jiu şi Vadu Crişului, dar şi Simcor Var, Simbeton şi Simterac.

Macon are 815 angajaţi şi a estimat pentru anul trecut un venit cumulat de circa 33 mil. euro. La rândul său, Xella a inaugurat în anul 2010, la Ploieşti, o unitate de producţie de blocuri de zidărie tip BCA, în urma unei investiţii greenfield de 32 mil. euro. În urma acestei achiziţii, nemţii vor avea în România opt fabrici.

Potrivit sursei citate, Macon este principalul producător de BCA şi stâlpi de electricitate din ţară, dar şi unul dintre cei mai importanţi furnizori de var, elemente prefabricate şi teracotă.

De asemenea, Xella a fost achiziționat, anul trecut, de fondul american de investiţii Lone Star, care mai deţine în România dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Centre.

Share Page

Close