facebook
Politica

Unde arde? Dragnea despre Codurile Penale: ”Trebuie sa grabim procedurile!”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că procedurile parlamentare trebuie „grăbite” și a anunțat o sesiune extraordinară pentru aprobarea modificărilor la Codurile Penal și de Procedură Penală.

„Trebuie să grăbească procedurile” în Parlament, a spus Dragnea, într-o scurtă declarație făcută la Palatul Parlamentului, anunțând totodată și o „sesiune extraordinară” dedicată acestui subiect dar care nu o să „țină toată vara”.

„O să cer azi celor din Comisie să închidă odată Codul penal, să meargă la votul final, după care intră în circuitul obișnuit”, a adăugat șeful PSD.

Chestionat dacă nu cumva și-a schimbat optica, având în vedere că vineri, în prima ieșire publică după condamnare, afirmase că în Parlament nu mai este o ”procedură normală” și PSD este decis să meargă până la capăt cu modificarea legilor justiției și a codurilor penale, Dragnea a replicat: „Am vorbit de faptul că am respectat absolut toate termenele, le-am, le-am lungit și nu e cazul”.
Întrebat dacă este exclusă în acest moment o ordonanţă de urgenţă privind Codurile penale, Dragnea a răspuns: „Da”.

Liderul PSD a afirmat că el nu a spus „ordonanţă de urgenţă”. „Voi aţi spus”, a spus el, citat de Agerpres.

Cu câteva ore înainte, Tăriceanu afirmase că nu se pune problema unei ordonanțe de urgență pentru adoptarea modificărilor la Codurile Penale.

„Scoateți din discuție acest subiect. Vom merge exclusiv pe calea dezbaterii parlamentare”, le-a spus Tăriceanu ziariștilor prezenți la Palatul Parlamentului, după o reuniune neanunțată a coaliției de guvernare, la care au mai participat, printre alții, liderul PSD, Liviu Dragnea, și premierul Viorica Dăncilă.

Share Page

Close