Stirea Zilei

Unul dintre cele mai frumoase orase din Romania este in doliu!

Un puternic incendiu a izbucnit sâmbătă seara în centrul Oradiei, la clădirea Palatului Episcopiei Greco-Catolice, unul din cele mai frumoase centre istorice din România. Suprafaţa afectată este de 1.300 de metri pătraţi, tavanul de la etajul 1 şi un turn s-au prăbuşit, a declarat Camelia Roşca, de la ISU Bihor.

IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania: „Un incendiu puternic a izbucnit la casa parohiala a palatului episcopal greco-catolic din Oradea. Arderea se manifesta la acoperis, pe cca. 300 mp. Interventia este deosebit de dificila din cauza flacarilor mari, a inaltimii la care arde, precum si a fumului dens degajat.
Peste 50 pompieri militari cu 9 autospeciale de stingere si 2 autoscari de interventie la inaltime actioneaza pentru limitarea extinderii la vecinatati”.
Oradea Heritage: „Azi orașul Oradea este in doliu, una dintre cele mai frumoase clădiri nu mai este, Palatul Episcopal Greco-Catolic.
Imagine făcută sambata, la ora 20:30. Ne unim forțele pentru a reda Palatului Epsicopal Greco Catolic strălucirea pe care o merită! Primăria Oradea împreună cu Episcopia Greco-Catolică de Oradea va deschide luni un cont pentru strângerea de fonduri în vederea refacerii acestui monument simbol al orașului. Primăria Oradea se va implica financiar în acest efort de reconstrucție a Palatului Episcopal Greco-Catolic.” Momentul prăbuşirii unuia din turnurile din lemn a fost surprins în imagini de o persoană aflată în zonă. Vezi aici Video, La minutul -30:57: Sursa: romanibuni.info

26 aug 11:38