facebook
Politica

USR vrea schimbarea votului prin corespondenţă! Ce propuneri vor să se aplice din 2019?

Uniunea Salvaţi România vrea să aducă noi modificări în ceea ce priveşte votul prin corespondenţă astfel ca din anul 2019 să fie facilitat accesul la vot pentru românii din străinătate. În acest sens USR va organiza, pe 28 februarie, o dezbatere pe tema votului prin corespondenţă, cu participarea reprezentanţilor instituţiilor competente în domeniu şi a societăţii civile interesate, informează un comunicat al partidului.

Potrivit sursei citate, reforma electorală a fost şi este una dintre priorităţile majore ale USR. După reducerea numărului de semnături necesare candidaturilor şi a pragurilor electorale, USR propune acum îmbunătăţirea votului prin corespondenţă.

„Ideea pe care am mers este extinderea acestei modalităţi alternative de vot şi la românii din ţară, nu doar din străinătate, la parlamentare şi la alegerile prezidenţiale. Modificările şi completările sunt substanţiale, fiind făcute la nu mai puţin de 3 legi. Ele includ şi facilitarea votului persoanelor care trăiesc în străinătate, fără forme legale”, a declarat Matei Dobrovie, deputat USR şi iniţiator al propunerii legislative.

El a afirmat că USR îşi doreşte ca această lege să poată fi aplicată la alegerile prezidenţiale din 2019, „astfel încât să nu mai existe cozi uriaşe la secţiile de votare şi restrângeri ale dreptului la vot”.

sursa: AGERPRES

Share Page

Close