facebook
Sport

Victorie epica a Simonei Halep la Australian Open dupa aproape patru ore! „Sunt aproape moarta…”

Jucatoarea de tenis romanca Simona Halep, numarul 1 mondial in clasamentul WTA, s-a calificat in optimile de la Australian Open, dupa ce a trecut de americanca Lauren Davis, locul 76 WTA, cu scorul 4-6, 6-4, 15-13, dupa un meci de 3 ore si 45 de minute. In varsta de 26 de ani, romanca Simona Halep a avut parte decel mai dramatic meci din cariera si cel mai lung, totodata, in fata unei adversare agresive si putin mai tanara, 24 ani, care se afla pe locul 76 mondial.

Romanca a trecut peste accidentarea de la glezna, peste oboseala acumulata in acest meci interminabil, a salvat trei mingi de meci si a reusit calificarea in optimi, dupa ce fusese eliminata din primul tur la precedentele doua editii ale turneului de la Melbourne.

“A fost cu siguranta un meci dificil, atat de lung… Nu am mai jucat un al treilea set atat de lung, astfel ca sunt fericita ca am putut sta si castiga. Sunt aproape moarta, dar a fost frumos ca am putut arata un tenis bun, sper ca v-a placut si va multumesc pentru sustinere. Nu am nicio idee cat am alergat, dar simt ca muschii mei s-au dus, nu stiu cum e glezna, ca nu o mai simt, dar a fost frumos sa fiu pe teren, sa castig acest meci si sa fiu din nou in turul al patrulea al acestui turneu. Este extraordinar”, a declarat Halep, la interviul de pe teren.

Desfasurarea meciului:

Setul III

Halep – Davis 4-6, 6-4, 15-13 Simona Halep castiga meciul dupa o partida de trei ore si 45 de minute.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 14-13 Halep este din nou la un game de castigarea meciului. Davis a cerut din nou interventia medicului.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 13-13 Simona egaleaza, dupa un game in care a avut ceva dificultati si fost condusa.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 12-13 Davis este din nou in avantaj, dupa un game castigat cu mult noroc.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 12-12 Hold solid al Simonei, care a servit diun nou foarte bine pentru a egala in decisiv.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 11-12 Dupa o pauza de cateva minute, din cauza unei accidentari la deget, Davis a revenit in joc. Americanca a salvat cinci mingi de break si este din nou in fata.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 11-11 Simona Halep egaleaza dupa ce a salvat trei mingi de break si a castigat cinci puncte la rand.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 10-11 Cu un nou game castigat pe propriul serviciu de jucatoarea din SUA se intra practic in a patra ora a meciului care are toate sansele de a deveni cel mai bun de la Australian Open.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 10-10 Halep a servit foarte bine si a castigat game-ul, egaland din nou scorul.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 9-10 Lauren Davis este din nou la un game de castigarea meciului. Este foarte agresiva in aceste momente si loveste foarte bine, castigand game-ul la 0.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 9-9 Hold dificil al Simonei, care insa a fost scoasa din incurcatura de cateva servicii foarte bune.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 8-9 Dupa ce Halep a ratat 4 mingi de break si dupa un game de 9 minute, Davis isi face serviciul si este la un game de castigarea meciului.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 8-8 Partida continua. Davis mai face un break pe serviciul Simonei Halep si ramane in meci.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 8-7 Simona este iar in avantaj si va servi a treia oara pentru castigarea meciului.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 7-7 Simona egaleaza rapid. Si-a castigat lejer game-ul de serviciu, la 0.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 6-7 Americanca a intrerupt seria break-urilor din decisiv si si-a facut serviciul fara probleme.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 6-6 Simona a ratat din nou sansa de a castiga meciul. Si-a pierdut serviciul, intr-un game in care adversara sa a avut tot timpul initiativa si controlul schimburilor de mingi.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 6-5 Simona mai face un break si va servi din nou pentru castigarea meciului.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 5-5 Americanca s-a aparat din nou remarcabil, in special la ultimul punct al game-ului, si a facut rebreak-ul. Simona a ratat sansa de a inchide meciul.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 5-4 Simona Halep face al doilea break. A fructificat o minge de break dupa un schimb lung, dominat autoritar.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 4-4 Simona isi face serviciul si intrerupe seria buna a lui Davis.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 3-4 Ajutata de o defensiva excelenta, dar si de o serie de erori ale Simonei, americanca a castigat trei game-uri la rand si a preluat conducerea in decisiv.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 3-3 Lauren Davis egaleaza dupa ce a fructificat a cincea minge de break din game. Halep a gresit o lovitura simpla, in ultimul punct, trimitand afara si permitandu-i lui Davis sa egaleze scorul la game-uri.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 3-2 Americanca reuseste sa se apropie de Simona.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 3-1 Serie excelenta pentru Simona. Si-a castigat serviciul la 0, dupa ce a servit excelent. Ceva a inceput sa se destrame in jocul americancei.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 2-1 Simona face primul break in setul decisiv. Davis a gresit foarte mult si i-a permis lui Halep sa castige game-ul la 0.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 1-1 Fara mari probleme, Simona egaleaza scorul in setul al treilea. Simona a servit bine, variat, si a reusit sa castige game-ul.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 0-1 Davis se impune in primul game din setul decisiv si preia conducerea, dupa trei greseli ale Simonei.

Halep – Davis 4-6, 6-4, 0-0 Simona Halep lupta pentru calificarea in optimi la Australian Open.

SETUL II

Halep – Davis 4-6, 6-4 Simona Halep castiga al doilea set in fata americancei Lauren Davis. Halep a jucat mai bine in acest set, a fost agresiva si a controlat schimburile.

Halep – Davis 4-6, 5-4 Americanca si-a facut din nou serviciuli se apropie inca o data la doar un game de Simona.

Halep – Davis 4-6, 5-3 Simona este la un game de a trimite meciul in decsiv. Halep a servit bine.

Halep – Davis 4-6, 4-3 Simona a condus cu 40-0, dar Davis a revenit fantastic si a luat cinci puncte la rand pentru a ramane in set.

Halep – Davis 4-6, 4-2 Romanca a salvat o minge de break si continua sa aiba un avantaj important la mijlocul setului secund.

Halep – Davis 4-6, 3-2 Davis a pus capat seriei pozitive a Simonei, cu un game bun pe propriul serviciu.

Halep – Davis 4-6, 3-1 Game castigat la 0 de romanca.

Halep – Davis 4-6, 2-1 Simona preia conducerea. A returnat bine, a lovit lung si a inceput sa riste mai mult, punand-o in dificultate pe Davis.

Halep – Davis 4-6, 1-1 Simona a raspuns cu un game in care a servit bine si nu i-a mai oferit adversarei sansa de a controla schimburile de mingi.

Halep – Davis 4-6, 0-1 Americanca incepe bine setul secund. Isi castigat serviciul si trece in avantaj. Lauren a continuat sa practice jocul din primul set, fiind agresiva si lovind excelent din deplasare.

SETUL I

Halep – Davis 4-6 Dupa un set de peste 40 de minute, americanca Lauren Davis castiga in fata romancei.

Halep – Davis 4-5 Davis este la un game de castigarea primului set. Din nou a fost agresiva, iar Halep a cedat initiativa in timpul schimburilor.

Halep – Davis 4-4 Romanca a incheiat game-ul cu un as, primul al sau in meciul de azi.

Halep – Davis 3-4 Lauren se misca foarte bine pe teren, loveste bine din fiecare poziti si este agresiva. Simona incearca sa deschida unghiurile, sa trimita mingea in colturile terenului, dar Davis ajunge aproape de fiecare data si loveste excelent.

Halep – Davis 3-3 Halep ii deschide unghiurile adversarei, iar Davis castiga cu un rever in lung de linie. Simona Halep a servit ezitant, fiind deranjata si de soare. Jocul devine din ce in ce mai agresiv.

Halep – Davis 3-2 Simona trece pentru prima data in avantaj. Halep a preluat initiativa in acest game, a controlat punctele si a fost agresiva.

Halep – Davis 2-2 Cel mai rapid game. Simona a servit bine, cu mult efect, si a castigat rapid punctele, egaland scorul in debutul meciului.

Halep – Davis 1-2 Dupa un game greu, americanca reuseste sa se impuna in fata romancei. Simona a ajuns de doua ori cu intarziere la minge si a lovit gresit, trimitand in fileu.

Halep – Davis 1-1 Simona isi face serviciul, dar nu fara emotii. Liderul mondial a comis la randul sau prima dubla greseala si a salvat cu noroc si cu ajutorul benzii fileului o minge de break.

Halep – Davis 0-1 Prim game destul de lung castigat de Lauren Davis. Ambele jucatoare se deplaseaza foarte bine in teren, ajungand la fiecare minge.

Halep – Davis 0-0 Meciul a inceput cu Simona Halep la primire.

Simona Halep s-a calificat cu emotii in runda a doua a turnelui Australian Open, dupa ce a invins-o pe australianca Destanee Aiava cu 7-6, 6-1.

In timpul meciului Simona Halep a intampinat probleme, avand nevoie de ingrijiri medicale. Romanca a calcat gresit in timpul partidei si si-a scrantit glezna. In ciuda accidentarii, Simona si-a invins adversara de 17 ani, in primul tur la Australian Open 2018.

Desi accidentata, Simona Halep a invins-o pe canadianca Eugenie Bouchard cu 6-2, 6-2, in turul II al turneului Australian Open 2018. Dupa meci, Simona le-a multumit fanilor sai si a marturisit ca se simte foate bine pe teren.

Sursa: Pro TV

Share Page

Close