Mai multi nuntasi din Braila au mancat si au baut pe rupte, la o petrecere de botez, dar au plecat fara sa ii achite patronului factura.

Omul a chemat in ajutor si politia, insa agentii i-au amendat pe organizatorii evenimentului numai pentru injurii, nu si pentru ca nu au platit consumatia, in valoare de peste cinci mii de lei. Ca sa-si recupereze paguba, administratorul restaurantului nu are alta solutie decat sa-i dea in judecata, anunta stirileprotv.ro.

Pe imaginile inregistrate de sistemul de supraveghere al restaurantului se vede cum, la un moment dat, cativa barbati se reped la o usa. Gesticuleaza si se cearta cu patonul care se afla in biroul lui, intr-o alta incapere. Barbatul spune ca din cauza ca localul se afla la parterul unui bloc de locuinte, ar fi avut o intelegere verbala cu organizatorii, sa incerce sa incheie petrecerea pana la ora 3 dimineata.

Petrecaretii au comandat 60 de meniuri. Cum in sala au fost doar 47 de persoane, au primit si 13 pachete. De platit, insa, n-au platit nimic.

Sorin Sandu, administratorul restaurantului: „A refuzat, a devenit agresiv si verbal si fizic, ati vazut pe camere. Au fost prezenti si patru agenti de politie, I-am inmanat un bon fiscal in valoare de cincizeci si unu de milioane – pe care l-am inmanat in fata politistilor – si pe care au refuzat sa il plateasca.”

Patru politisti au fost martori in momentul in care patronul restaurantului le-a dat bonul organizatorilor petrecerii de botez.

Subinspector Laura Dan, purt de cuv al IPJ Braila: „S-a constatat ca nu sunt reclamate fapte de natura penala sau contraventionala, acestia fiind indrumati sa se adreseze instantei de judecata – fiind vorba despre un contract civil in cauza. Totodata, una dintre parti a fost sanctionata contraventional pentru proferarea de injurii.”

Valoarea amenzii a fost de cinci sute de lei, insa nu rezolva nici pe departe problema patronului restaurantului. Omul trebuie sa-si caute dreptatea in instanta.

Transparenta face diferenta