facebook
Videoclipul zilei

Video-Cum explica PSD modificarile legilor Justitiei: Politistii si procurorii sunt incompetenti!

Vor fi eliminate abuzurile „poliției incompetente”, așa promovează PSD, printr-un clip distribuit și de Lia Olguța Vasilescu pe Facebook, modificarea codurilor penale.

PSD se folosește de crima de la metrou pentru a justifica schimbările la legile justiției și modificările la codurile penale. Într-un clip distribuit de Lia Olguța Vasilescu și de PSD Craiova se arată că „poliția incompetentă” vrea doar să caute țapi ispășitori și nu adevărații făptuitori.

Textul integral din clip: 

„La metrou are loc o crimă. Se poate întâmpla să fii și tu prin preajmă. Și se poate întâmpla ca poliția incompetentă să nu-l identifice pe ucigaș și să caute un țap ispășitor. Iar tu ai putea fi acel țap ispășitor. Poliția ar spune că tu ești înregistrat pe camerele de luat vederi deși nu se vede foarte clar. Asta ți poate întâmpla acum, chiar ție! Dar dacă se modifică legea, iar Directiva Europeană intră în vigoare, atunci tu vei avea dreptul să ceri expertizarea probei video. Legea poate fi de partea ta! Nu de partea poliției sau a procurorilor incompetenți. Parlamentul trebuie să modifice legile justiției în folosul oamenilor. Gata cu țapii ispășitori.”

De cealaltă parte, opoziția acuză PSD, ALDE și UDMR că profită de transpunerea acestei directive europene în legisltația românească și au propus modificări care pun în pericol sistemul judiciar.

Critici au venit și de la secția dedicată din CSM, dar și de la marile parchete: aceste schimbări vor avea efecte devastatoare asupra combaterii criminalității.

Procurorii Parchetului Bucureşti au atras atenția atenţia că „modificarea articolelor 97 și 139 din Codul de procedură penală va face imposibilă folosirea în procese a înregistrărilor camerelor de supraveghere amplasate în zona comiterii faptelor penale”. Ei au mers mai departe și au dat cazuri concrete, acum rezolvate definitiv, dar care nu ar fi fost niciodată soluționate dacă modificările erau în vigoare la momentul faptelor.

Mai mult, Daniel Horodniceanu, procurorul șef al DIICOT, a declarat că „absolut toate textele sunt exprimate în favoarea inculpatului” și că „eliminarea imaginilor suprinse de camerele de supraveghere din ancheta penală ar face ca mulţi infractori să nu mai poată fi traşi la răspundere”.

Sursa: Digi24.ro

Share Page

Close