Stirea Zilei

VIDEO - Inginerul anului in luxosul Dubai este romanul Alin Epure! ”Scoala romaneasca m-a pregatit FOARTE BINE!”

Orădeanul Alin Epure a primit premiul de „Inginerul anului” în Dubai pentru un proiect spectaculos – o fântână arteziană care înconjoară Opera din Dubai. Titlul de „Inginerul anului” e recunoaşterea pentru un proiect impresionant la care a lucrat orădeanul – o spectaculoasă fântână arteziană, unică în lume, amenajată lângă Opera din Dubai, informează digi24.ro „Vorbim de 5.000 de litri de apă, care la fiecare secundă se ridică la 6 metri înălţime, sunt în jur de 600 de jeturi de apă, 1.200 de lumini led care îşi schimbă culoarea”, spune Alin Epure.

„E foarte multă, multă organizare. Ai echipamente care vin din SUA, altele din Europa, găseşti cam tot ce ai nevoie, dar la mii de kilometri distanţă şi nu poţi să aştepţi să vină toate materialele, trebuie să gândeşti din timp, unde le instalezi, când le instalezi”, adaugă el.

Provocări pe care le-a depăşit cu brio, de fiecare dată.

„Mă simt împlinit şi chiar mă bucură faptul că şcoala inginerească românească m-a pregătit foarte bine”, spune inginerul.

Succesul lui nu i-a surprins pe foştii profesori de la Universitatea Tehnică din Cluj- Napoca. Vezi video aici: „Performanţa lui o văd firească. Departajarea între studenţi se face în timp, unii au har, alţii nu au, unii rămân doar cu studii, iar alţii le aprofundează şi devin ingineri deosebiţi”, spune Gheorghe Badea, fost profesor al lui Alin Epure.

9 dec 19:14