Stirea Zilei

VIDEO-Premierul Dancila, discurs agresiv si plin de insinuari in Parlamentul European!

Premierul Viorica Dancila a avut un discurs extrem de violent in timpul dezbaterii legate de statul de drept din Romania in Parlamentul European. „Nu am venit sa dau socoteala, ci pentru ca va respect si va pretuiesc. Pentru cine vrem sa construim o justitie corecta in Romania? Pentru MCV, pentru magistrati? O construim pentru cetateni. Justitia trebuie sa fie garantia ca drepturile cet sunt aparate.

In ce fel a aparat MCV incalcarea drepturilor cetatenilor? Nu am vazut nimic in rapoartele MCV despre protocoalele secrete dintre serviciile de informatii si justitie. Milioane de romani s-au aflat sub monitorizarea servicilor. Exista decizii care arata cum s-au falsificat probe cum s-au santajat martorii. Nimic in rapoartele MCV. Acest mecanism si-a ratat menirea pentru care a fost redactat. Cer sa se spuna cine a redactat rapoartele, cine a furnizat datele?

Daca suntem sinceri, de la aceste abuzuri trebuie sa incepem. (…) Noile legi ale justitiei le dau judecatorilor independenta. Independenta este totala”, a declarat Dancila la Strasbourg.

3 oct 10:39