facebook
ACTUALITATE

Vizita controversata: In plin scandal al legilor justitiei, presedintele Curtii Constitutionale a fugit in Rusia!

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, efectuează o vizită în Rusia, la invitația Curții Constituționale de la Sankt Petersburg. Această vizită este una controversată, pentru că Ministerul de Externe i-a recomandat președintelui CCR să evite o deplasare în Rusia. 

„Vizita în Rusia are loc la invitația Curţii Constituţionale a Federaţiei Ruse cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înființare și a Forumului Juridic Internațional de la Sankt Petersburg”, a declarat Valer Dorneanu, pentru Digi 24, adăugând că omologul său „a participat anul trecut la aniversarea similară a CCR”.

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti i-a recomandat şefului CCR să nu meargă în Rusia, fapt recunoscut şi de Valer Dorneanu. „Când s-a primit recomandarea MAE vizita era deja perfectată și biletele de avion cumpărate.” Dorneanu a mai adăugat că ”după primirea acestei recomandări m-am consultat cu MAE și problemele au fost lămurite”.

Vizita lui Valer Dorneanu în Rusia vine într-o perioadă extrem de agitată la Curtea Constituțională, în care sunt așteptate atât verdictul în cazul revocării Laurei Codruța Kovesi, cât și un răspuns la sesizarea președintelui Klaus Iohannis pe legile justiției.

Share Page

Close