-0.7 C
București
sâmbătă, ianuarie 18, 2025
AcasăStirea zileiAi grijă la ordinea în care mănânci alimentele

Ai grijă la ordinea în care mănânci alimentele

in:

Stiri pe acelasi subiect

Nebunia politicienilor

„Să faci același lucru în mod repetat și să...

Moartea democrației! Fapte și multe întrebări…

Există o vorbă care spune că „orice revoluție se...

Posibile scenarii rezultate în urma atacului iranian asupra Israelului

Este necesar să știm psihologia populațiilor din Orientul Mijlociu,...

De ce s-a deteriorat starea LUMII?

Lumea pe care o știam noi se deteriorează încetul...

Ritmul alert al vieţii cotidiene determină multe persoane să recurgă la gustări cu carbohidraţi, devenind un obicei pentru mulţi să mănânce orice, rapid şi fără bătăi de cap.

Pastele şi alimentele dulci sunt accesibile şi uşor de consumat, chiar şi mergând pe jos, în drum spre serviciu. Dar există un motiv foarte bun pentru a ne schimba radical atitudinea faţă de micul dejun. Deşi carbohidraţii nu sunt dăunători în esenţă, deoarece sunt o sursă majoră de energie şi ne oferă fibre utile pentru digestie şi niveluri echilibrate de colesterol, aceştia tind să provoace creşterea zahărului din sânge, mai ales dacă sunt consumaţi singuri sau în cantităţi mari.

Acumulare de zahăr în sânge

Creşterile de glucoză din sânge apar frecvent, celulele noastre nu mai răspund la insulină. Acesta este hormonul care semnalează celulelor să folosească glucoza pentru energie. Când nu se întâmplă acest lucru, înseamnă că cel mai probabil, avem o acumulare de zahăr în sânge sau rezistenţă la insulină. Dezvoltarea diabetului de tip 2 este o problemă de sănătate semnificativă la nivel mondial şi, prin urmare, oamenii de ştiinţă efectuează diverse studii pentru a oferi îndrumări cu privire la modul de gestionare a afecţiunii. Potrivit experţilor în sănătate, nu toată lumea trebuie să renunţe complet la carbohidraţi, însă ordinea în care mâncăm alimentele este esenţială. Specialiştii ne recomandă să mâncăm întotdeauna legumele primele, pentru că în acest fel, nivelul glucozei creşte mai puţin după masă. Atunci când mâncăm legume, le putem combina şi cu proteine, însă cel mai important lucru în acest caz este să lăsm alimentele cu carbohidraţi pentru final.

Creşterile de glucoză

Creşterile de glucoză provocate de carbohidraţi atunci când sunt consumaţi singuri şi în cantităţi mari ne fac să simţim în mod constant senzaţia de foame pe tot parcursul zilei. Şi întrucât cel mai adesea mâncăm alimente cu carbohidraţi la micul dejun, este recomandat să le înlocuim cu legume, inclusiv la începutul zilei. Oamenii de ştiinţă explică faptul că, de obicei, glicemia noastră creşte mai mult după micul dejun şi nu atât de mult după prânz sau cină, deoarece stomacul nostru a rămas gol în timpul nopţii. Pentru a fi energici şi pentru a începe ziua cu un nivel stabil de zahăr în sânge, la micul dejun, putem pregăti o omletă cu legume, de exemplu. Dar, după cum subliniază experţii în sănătate, urmărirea ordinii în consumul de alimente din diferite grupuri nu este panaceul absolut. Această metodă poate avea un efect benefic atunci când este combinată cu alte obiceiuri utile zilnice. Printre acestea, se numără alimentaţia lentă şi conştientă, somnul de calitate şi activitatea fizică, practicată în mod regulat.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version