19.9 C
București
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăMondenDupa o viata intreaga de artist s-a ales cu o pensie mizerabila!...

Dupa o viata intreaga de artist s-a ales cu o pensie mizerabila! Din ce traieste Dorel Visan

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ion Laceanu: o viata de poveste, o batranete de cosmar!

Macinat de singuratate si depresie, dupa moartea sotiei, marele...

Cand vor fi virate pensiile in luna mai. Anuntul guvernului

În luna aprilie, pensionarii și-au primit pensiile mai devreme,...

Zi trista: Florin Piersic si-a anuntat retragarea chiar de ziua lui! ”Mai e putin timp”

Marele actor Florin Piersic a ținut să transmită un mesaj tuturor...

Dacă locuiești aici poti iesi mai repede la pensie: Lista completa a celor 111 localitati si 20 de orase

Numărul românilor care pot ieși la pensie mai devreme pentru că...

Dupa o viata intreaga de artist actorul Dorel Visan s-a ales cu o pensie mizerabila! Acesta a dezvaluit cati bani primeste lunar de la statul roman. De cativa ani, actorul s-a retras la tara unde lucreaza ca orice om de rand in propria gospodarie.

Cu mai mult timp in urma, Dorel Visan marturisea ca pensia sa era suficienta doar pentru a cumpara un bilet de avion Cluj-Bucuresti. Lunar ii intra in cont aproximativ 1.400 de lei.
De asemenea, actorul a precizat ca beneficiaza de o indemnizatie de merit pentru contributia sa in domeniul artistic, insa, chiar si asa, se descurca cu greu din punct de vedere financiar.

„M-am retras la munca, nu la mosie, fiindca mosia e pretentioasa. Aceia care se retrag la mosie, nu lucreaza. Aia nu muncesc. Lucreaza altii pentru ei”, a spus actorul, potrivit fanatik.ro.

Dorel Visan, actor de film si teatru, s-a nascut la 25 iunie 1937, in localitatea Bulzestii de Sus, judetul Hunedoara.

Si-a incepu cariera artistica la Teatrul National din Cluj-Napoca, unde a fost angajat inca din anii studentiei. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” din Bucuresti si a devenit repede un nume de referinta in teatrul romanesc.

Dorel Visan s-a distins in numeroase roluri pe scena, dovedind o mare flexibilitate si capacitate de a interpreta personaje complexe. A jucat in multe piese clasice si moderne, fiind apreciat pentru interpretarea sa profunda si emotionala.

In cinematografie, Dorel Visan a avut de asemenea o cariera impresionanta. Printre cele mai cunoscute filme in care a jucat se numara „Pacala” (1974), „Tanase Scatiu” (1976), „Bietul Ioanide” (1979), „Morometii” (1987), si „Cel mai iubit dintre pamanteni” (1993). Aceste roluri i-au adus recunoasterea si admiratia publicului, precum si numeroase premii si distinctii.

In anii urmatori, Dorel Visan a jucat in filmele „Magnatul” (2004) si „Sistem nervos” (2005). In paralel cu activitatea sa artistica de pe scena Teatrului din Cluj si din filme, a fost si director al Teatrului „Lucian Blaga” din Cluj, precum si profesor la Universitatea „Babes-Bolyai” din acelasi oras, relateaza adevarul.ro.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version